zondag 28 april 2013

Great Exuma

Onze dag begint goed. Feyenoord wint met 6-0. Het is hier nog zondagmorgen en onder het ontbijt zien we via internet de score oplopen. We ankeren tegenover George Town. De afgelopen dagen zagen we hier de Regatta van traditionele Bahama schepen. In het stadje is alles feestelijk versierd en er zijn overal stalletjes met drank en eten.We liggen naast de Mare Liberum. Bas heeft gisteren ons onderwaterschip gereinigd. We bedanken Bas. We zullen nu een halve knoop harder varen. Ik heb in de hardware-store nieuwe kunstaas gekocht, want de laatste tijd brak de snoer elke dag wel een keer. Al een tijd geen vis gevangen.
Rommy en Marieke hebben gisteren gewandeld op het eiland waar we bij ankeren. Ze zagen verderop een mooie rustige baai. We gaan straks daar liggen. De baai hier is tamelijk vol en er gaan veel watertaxi's en dinghy's heen en weer. Het is niet veilig om hier te zwemmen. Het mag ook niet zonder marker, vertelde de politie gisteren aan Rommy.Wat wel mag, is met een 2-motorig  watervliegtuig achter de boten landen (wateren?) en dan tussen de boten door taxiën om op het strand uit te stappen. Als je rijk bent, wil je het ook laten zien. Het levert je hier bewonderende blikken op, in Nederland zou men je een patser vinden. Er staan een paar villa's hier op Kickers Island. Verder is het onbewoond.Het heeft binnenmeertjes, zoals de meeste eilanden. Die zijn meestal erg ondiep en worden soms gebruikt voor zoutwinning. Hier kan je bij hoog water naar binnen varen. Het zijn ideale hurricane holes.
We gaan twee stops op de Exuma Cays (een langgerekt lint van eilanden naar het noordwesten) maken. Dan naar Eleuthera (noordelijker) of meteen naar de Berry Islands (westelijk). Vervolgens een lange tocht westwaarts naar de Bimini's en dan een oversteek van 54 nM naar Florida. Dat kan allemaal in een week, maar we hebben er twee weken voor. Alle tijd van de wereld dus.Nog een bericht van het kakkerlakkenfront. Na het ontsteken van de bom, hebben we er nog één gezien. Bij het monteren van de nieuwe starter vonden we hem onder in de gereedschapskist. Het heroïsche gevecht van man met met spuitbus versus kakkerlak eindigde in een overwinning van de man. Daarna geen enkele meer gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten