dinsdag 6 september 2016

Sanxenxos en Cangas




Na enige discussie kiezen we in de Ria Pontevedra de baai van Sanxenxos. Een héle drukke badplaats. De mensen huren er waterfietsen met een glijbaantje erop. Ze moeten door een rij tonnen naar buiten fietsen. Dan doen ze een rondje om de Hollandse zeilboot, die daar voor anker ligt. Ze bekijken de zeilboot en de mensen aan boord eens goed en fietsen dan verder. Verder waterscooters, speedboten en alles wat Spanjaarden onder watersport verstaan. Ook een boot die een parachute trekt met 2 mensen in zitjes. Alleen kinderen zie je zwemmen. Ze produceren nog meer lawaai dan hun ouders. Tegen de avond neemt de swell toe en op het podium van de haven begint een band met de soundscheck. Ik zei toch, dat dit geen goed idee was. We lichten het anker en leggen nog voor donker aan in de jachthaven van Sanxenxos. Nu liggen we aan de achterkant van het podium. Om 2 uur stopt de band. We varen in de vroegte weg.


Het is heet en het waait niet. We gaan een Ria verder. Dat denken we tenminste, want we varen in dichte mist. In de zon gaan we na twee uur de Ria van Vigo binnen. De koninklijke jachthaven van Vigo was 4 jaar geleden al vergane glorie. Men vertelde ons, dat het nog verder is vergaan. De glorie. Daarom naar een stadje tegenover Vigo: Cangas. Daar gaan veerboten naar Vigo. Het is een vriendelijk stadje. Men zegt, dat je ergens je gasfles kan vullen. Naar de rotonde lopen en dan rechts omhoog na 200 m. Na 800 m gaan we vragen, maar het is nog een stukje verder. En ze kunnen  hem vullen! Eindelijk gaat er eens iets in één keer goed.


We zien er van af om naar Vigo te gaan. Te heet, te druk. Maar anders had ik graag het Museo del Mar van Rossi gezien. Ik zal proberen er wat dichter langs te varen als we naar Islas Cies gaan. Dat ligt voor de ingang van de Ria Vigo en is een natuurpark. Wij hebben er een ankervergunning voor. Dat nemen we aan. Het is in het Spaans en het ons niet duidelijk of de vergunning nu juist wel of juist niet is verleend. We hebben in ieder geval een document en dat zien ze hier graag.



Rommy wil naar de kapper. Die hebben ze genoeg, maar de kapsels van de vrouwen op straat is er geen reclame voor. Je ziet enkele Pittig Korte Kapsels, zoals Lynn ze noemt. Vrouwen, die hun  beste jaren gehad hebben proberen daarmee nog wat jeugdiger te lijken. Soms lukt dat. Ik zou Rommy ook wel eens met een PKK zien. Ik ben nu zelf ook erg bij de tijd, qua kapsel.

1 opmerking:

  1. Dag Gerard , bedankt voor de mooie verhalen. Zo vaar ik een beetje mee. In Povoa do varzim , iets zuidelijker van jullie ligt een andere boot uit Herkingen : contest 48 Aveline

    BeantwoordenVerwijderen