vrijdag 10 maart 2017

Regen in Fort de France



De rondleiding door het fort is niet zo boeiend. De Franse marine heeft maar een klein gedeelte van het fort opengesteld en de gids heeft veel jaartallen en weinig human interest. Martinique is afwisselend van de Fransen en de Engelsen geweest met veel oorlog. Ook Michiel de Ruyter deed een poging het eiland te veroveren. Hij trok zich terug een dag nadat de Fransen zich hadden teruggetrokken. Dat laatste was hem ontgaan. Vind je in de Nederlandse geschiedenisboeken niet terug. En wanneer de slavernij werd ingevoerd, afgeschaft en weer ingevoerd op aandringen van Josephine, dochter van een slavenhouder. Daarom wilde men het beeld van Josephine omver trekken, maar alleen het hoofd ging eraf. Het beeld staat hier buiten voor het hotel Imperatrice.

We doen nog het precolumbiaans museum, mooie sieraden en vlechtwerk. Gaan dan maar klussen. De koelkast heeft weer eens een mindere fase, dwz hij doet het niet zo goed. Nou is 18 gr bij een omgeving van 32 gr al een hele prestatie, maar we willen gewoon naar 6 gr. Oorzaak is het spanningsverlies als hij werkt. Dan houdt hij dus op met werken. We hebben al veel contacten vernieuwd, nu gaan alle min-leidingen op de schop. Verbingsrails vervangen de kroonstenen, drie nieuwe min-blokken en alles met kabelschoenen. Daarvoor hebben we een hele mooie dure tang. Niet zo’n plat ding,  maar één die klik zegt als de draad vast zit. We zetten zo’n 60 kabelschoentjes vast. De samenwerking is goed. En dan doet de koelkast het nog niet. Toch maar een nieuwe leiding leggen naar de koelkast. Heidens karwei in de hitte. De koelkast doet het weer. Gisteren brak het pedaal van de waterpomp, een nieuwe Whale pomp gemonteerd. Doet het weer. Moe maar voldaan nemen we om 13 uur een pilsje van 6 gr. Om te kijken of de koeling wel goed werkt.
Vannacht waren er zware regen buien en ook nu komt er ieder half uur een bui over met windvlagen.  Gewoon maar even blijven liggen. Zodra het mooi weer is gaan we naar Guadeloupe. Tijd om weer op gang te komen.
Er kwam nog een boot uit Rotterdam aan. De Koningsdam van de HAL.

En er is een plan. Een plan voor het komende jaar. Via de Virgin Islands gaan we naar de Bahama’s. Daar komt Lynn aan boord. Lynn gaat mee tot Nassau, neemt daar het vliegtuig naar huis en wij steken over naar de Amerikaanse kust. Langs de kust sukkelen we naar het Noorden en zijn in juli bij New York. We gaan door de Long Island Sound nog wat verder, want aan land is het in New York dan te heet. Keren na de zomer zuidwaarts. In november weer in Florida. Lijkt ons een betere manier om de hurricane season door te brengen, dan in Curacao tussen alle Nederlanders aan de drank te raken. Langs Staten Island, langs het Vrijheidsbeeld, onder de Brooklyn Bridge door, langs Roosevelt Island. Fantastisch.

Bolcom zegt nu, dat we te hard op het scherm hebben gedrukt. Rommy dreigde met berichten op facebook. Ze sturen een nieuwe, probleem opgelost. Ik heb een Sony met knopjes voor het omslaan van de bladzijden, werkt al vijf jaar tadeloos. Dit was al haar derde Kobo. We lieten gisteren in de oude Kobo met werkend scherm een voedingseenheid monteren voor € 39. Doet het ook weer. Het is een mooie dag in de regen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten