maandag 17 september 2012

Vertrek uit Rabat, aankomst in Mohammedia

Partiamo a quatordieci, met de commissaris spreek ik Italiaans. Om13 uur varen op het inklaarponton af, het ligt vol met kleine bootjes.Wel tien mensen druk in de weer. Het is de filmploeg, die we de eerste avond bezig zagren voor het terras langs de avond waar we tajine aten. Een auto met een camerastellage op de motorkap, een camera op een rail langs de kade. Van de opnames zien we niks, wel worden we de hele nacht verlicht door schijnwerpers. Boten op de achtergrond zijn mooi, maar je moet ze wel kunnen zien.
Uit de filmploeg klinkt opeens: "komen jullie uit Nederland? Ik woon in Amsterdam. Het is Wahid Sanouji, de acteur/regisseur (Halte 112). Rommy praat geannimeerd met hem over Maroccanen hier en in Nederland, terwijl ik weer fotrmulieren zit in te vullen op de politiepost. Dan nog bijbetalen bij de havenmeester: hij had een verkeerd tarief berekend. Nog 50 dirham, ik heb alleen 100, op zondag hebben ze geen wisselgeld. In het restaurant met de porche's voor de deur wisselen. Dan mogen we gaan, nee: Boris komt nog, hij is onderweg van het vliegveld. Boris is een lieve zwarte labrador, hij vindt niks en komt weer het trapje niet op.
Als Boris terug op de wal de filmploeg passeert, schiet hij af op de oudere actrice, die op de achterbank van een auto zit. Grote hilariteit bij de filmploeg en ook de commissaris ligt dubbel van het lachen. Boris mag een plas doen op het gras bij de politiepost, hij kijkt of hij het niet meer snapt.
We vertrekken uiteindelijk achter de pilotboot aan om 15 uur, te laat om bij licht in Mohammedia aan te komen.
Portcontrol Mohammadia geeft ons via de radio goede aanwijzingen en waarschuwt de Port de Plaissance en de authoriteiten. Mohammedia is een gewone haven met grote schepen, achterin de vissershaven en de jachthaven. Iedereen is weer heel vriendelijk en behulpzaam. Het duo van douane en politie is in een kwartier klaar met de formulieren. Ze bewonderen de foto's van Lynn en Jori,
" they are very beautiful, logical with such a beautiful mother.."zulke mannen dus.

 

1 opmerking:

  1. Gerard, prachtige verhalen, ze worden elke aan de familie voorgelezen. Overigens ik zie je steeds niet op AIS en weet niet jouw technische rubriek te vinden . Groeten aan Rommy. Maciek en Caroline

    BeantwoordenVerwijderen