donderdag 6 september 2012

Lisboa 2

Dat waren de twee broers, vrijdag klaar. Dan maar de zeilmaker in Lissabon, die komt vanmiddag om 17.30 hrs het gerepareerde zeil terugbrengen. Op Tenerife wacht ons een nieuw voorzeil.
Openingstijden zijn hier intentieverklaringen, bij de opening van zijn zaak heeft de eigenaar gedacht: als ik nou s'middags om 14.30 terug ben, dat is toch mooi....meer betekent het niet.

 
ankeren bij Cascais

Lissabon was prachtig, maar het was 33 graden, vandaag ook. Het ziet er hier beter uit dan in Spanje, waar veel winkels dichtgespijkerd zijn en overal bouwvallen. Hier ziet alles er goed uit, ontzettend veel restaurants en allemaal vol. De havengebieden zijn zijn omgevormd tot yuppywijken, de kades zijn parken met aaneengesloten terrassen. De pakhuizen zijn in een mooie zuideuropesche stijl. Nieuwe architectuur van Siza en anderen.

 
vertrek uit Lissabon, cruiseschip legt aan

Vroeg in morgen afgevaren naar Sines, weinig wind, wat springende dolfijnen, verder niks. Sines is een mooi stadje, niet zo toeristisch als de Algarve. Het is de geboorteplaats van Vasco da Gama met een kasteel en kleine straatjes. Morgen naar de Algarve, eerst ankeren in Baleeira, volgende dag Lagos (gasfles laten vullen)

eerste jaars stuurman, neemt het niet zo serieus, pilsje in de hand            
daarnaast: tweede jaars, veel serieuzer, gereed om in te grijpen, alert met overzicht

haven van Sines
De kust van Portugal begon met 50 mijl badplaatsen, daarna duinen met bergen erachter (net als in Nederland, maar dan zonder bergen, behalve in Noord-Holland) Ten zuiden van Lissabon rotsen en stijle kliffen met af en toe een strand, Algarva is weer allemaal badplaats met enkele mooie baaien en riviermondingewn. Als er tywee dagen goede wind komt, steken we over naar Marocco..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten