zondag 18 augustus 2013

Welkom

 
We hebben vaak genoeg verteld, dat we de zaterdag klaar zitten om mensen te ontvangen. Als Rommy  ’s morgens zegt:  de eerste zullen wel tegen drie uur vanmiddag komen, zien we de Reestein vrienden aan komen lopen. Het wordt heel gezellig, we bekijken de overzeilkaart en het is weer als vanouds. En daarna blijft het doorgaan. Verschillende mensen uit de haven, Jori, Lex en Maryam en Corry en Ada van de VVAO komen aan boord. En dan komt de Mare Liberum aanvaren en komen langszij liggen. Geweldig, hen hebben we echt gemist. De meiden doen weer gevaarlijk en ik waarschuw ze uitvoerig. Vervolgens kan het niet op: Timo en Else van de Ile du Nord zijn met de auto uit Stellendam gekomen, Pieter en Sabine komen met de Ostrea en leggen zich in de modder voor de tuigsteiger en tenslotte komt de Flying Circus, de revelatie van de Heineken Regatta om de hoek. Dit hadden we helemaal niet verwacht. Ze vragen of ik wat te eten kan maken. Nee, dat is onmogelijk.. Nou ze hebben een barbecue voorbereid. Het is een feest.


Sterre wordt aangehaald door 6 kleine kinderen. Het is een beetje veel voor haar, maar ze doen het zo voorzichtig dat ze het laat begaan.
 


We borrelen later nog wat na op de Mare. Ik heb bij elke gast wel een punch of een pilsje gedronken, maar na een uurtje water drinken begin ik weer aan te sluiten.
 



In de nacht komt de wind van 30 knopen over met veel regen. In de ochtend begint het op te helderen. We drinken koffie op de Ostrea. Een prachtig schip, jammer dat ze hem gaan verkopen…
 


We wisselen telefoonnummers uit en zwaaien ze uit. Een perfecte afsluiting van de reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten