dinsdag 13 augustus 2013

Tweede toptien


We liggen op een eiland van 100 x 100 m in het Veerse Meer. Rommy heeft het dek geboend en ik heb de waterlijn schoongemaakt. De eerlijkheid en Rommy gebieden te zeggen, dat ik één kant heb schoongemaakt met een bezem vanaf de wal en dat Rommy de andere kant al zwemmend. Was best lastig met die bezem.

Het is onwerkelijk om hier te liggen, na zo’n heel andere reis. Soms vragen mensen, waar je bent geweest. Zo langzamerhand kunnen we het heel bescheiden vertellen.  

Ik heb de oversteekkaarten bijgewerkt, zodat iedereen onze route kan bekijken. We gaan alle landenvlaggetjes aan elkaar knopen en daar de boot mee versieren.
Bij de honderdste blog hebben een top 10 gemaakt, hier volgt de top tien van het tweede deel van de reis (vanaf Dominica). Weer in chronologische volgorde.

Ilet de Cabrit (Les Saints)
Bewoond door een Franse kunstenaar, die klei maskers verkocht. Ons masker komt zeker in de woonkamer te hangen. Boven op de berg een verlaten fort.



Antigua
Englishman Harbour is nog geheel in stijl van Nelson. Later lagen we in een miljonairsbaai op Green Island. Een prachtig eiland, bijna voor ons alleen. Langs het huis van Eric Clapton gevaren.

 
St Maarten
Veel plezier met de Nederlandse boten en de Heineken Regatta met de Flying Circus. Raoul was een super teamleider. We haalden Lynn in het donker met de dinghy van het vliegveld.


 
British Virgins
Het beste snorkel gebied. Prachtige eenzame baaien, na even zoeken en manoeuvreren.




Jost van Dijke
De sfeer aan het strand met muziek en lekker eten.



Culebra en Culebrita
De Spaanse Virgin eilanden. Geen charterboten. Mooie wandeling naar de vervallen vuurtoren en een bad in de natuurlijke jacuzzi.



Puerto Rico
Weer moderne gebouwen en kunstmusea. Heel veel gezien en altijd vriendelijke mensen ontmoet. Een baai met zeekoeien en sportvelden van de indianen. Maar vooral het regenwoud met mooie trails.



Lee Stocking Island
Geankerd bij het verlaten biologisch onderzoekscentrum. Grote haai in het zwemwater. De verre Bahama’s waren geweldig. Eenzame eilandjes, ankeren achter koraalriffen, gekleurde vissen en witte stranden.



Miami Beach
Overdonderd door de vriendelijkheid van de Amerikanen. Art Deco hotels en een concerthal van Gehry. Met Bas meatloaf eten in een diner en materiaal halen in een ouderwetse hardware store.



Bermuda
Schitterend park, groot fort en Hamilton, met mannen in driedelig pak en korte broek. St George is zoals in de 17e eeuw. Bleven 2 dagen langer vanwege vastzittend anker.



Flores
Klein en vriendelijk. Mooie natuur. Ter gelegenheid van mijn verjaardag gegeten in een goed restaurant.



Een hele goede herinnering houden we over aan het contact met de Mare Liberum en de Mero. Ze hebben ons met veel dingen geholpen, maar het was vooral steeds heel gezellig. De Ostrea en de Flying Circus hebben we na St Maarten jammer genoeg niet meer gezien.

 
 

Wat was erg?
We hadden het idee van ook een top tien van de vervelendste dingen. Maar we komen niet ver. De vermoeidheid op de overtochten viel niet mee. Weinig slaap, constant heen en weer slingeren. Rommy vond de kakkerlakken vreselijk. Ik vond de opdringerige verkopers in Marokko erg vervelend. Meer kunnen we niet verzinnen.

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten