vrijdag 16 augustus 2013

Goes en tenslotte Herkingen



Goes, bekend van “Harry Goes Latin”, een meester CD van onze buurman Harry. Iedereen gaat naar Middelburg, maar Goes heeft veel meer en betere winkels. Zoals de boekhandel “Koperen Tuin”. We kochten daar vandaag nieuwe moleskin 1 ½ jaar agenda’s. Een symbolische aankoop, na een jaar zonder agenda geleefd te hebben, gaan we weer de tijd beheren. Nou, vooral Rommy. Mijn agenda wordt vooral een uitstapjes agenda (boekenmarkten, concerten en tentoonstellingen).



Kijk nog eens op www.qualitysailing.nl/annalena.html voor een mooie overzichtskaart van onze reis. Als u ooit nog eens vragen over regels en wetten mbt de zeevaart heeft, is dit trouwens de site voor deskundig advies.
 

Ik zag gisteren op de kade een man lopen met een mooi steenrood colbertje. Vandaag vond ik er één met dezelfde kleur in de opruiming. Ook nog een nieuwe mand voor Sterre. Goes is een winkelparadijs.

 
 
Genoeg reclame.

We varen van Goes naar Herkingen. De Take 5 van Maciek en Carolien ligt in de sluis van het Veerse Meer als wij naar de Zeelandbrug varen. We verheugen ons erop ze binnenkort te zien.
In Herkingen zien we bekende gezichten. Veel mensen drukken ons de hand. Tjebbe en Pauli van de Minor komen langs. Zij zijn een jaar langer in de Cariben geweest. We wisselen ervaringen uit. Ze vertrokken voor 5 jaar, maar dat werd te doelloos. Zij hebben een lange oversteek gemaakt, wij hebben het in stukken gedaan door Cabo Verde en Suriname aan te doen en op de terugweg Bermuda. Zij droogden de prei en hadden een heel slim wachtsysteem. In de loop van het gesprek kregen wij er allemaal weer zin in.


 De landenvlaggetjes zijn gehesen. Als je er over vraagt, beginnen we bij elk vlaggetje een verhaal te vertellen. Morgen zaterdag zijn we er klaar voor. We liggen achter in de verenigingshaven, dat is de rechterhaven als je door de dijkopening komt. Als je op de bel bij het hek drukt en vertelt, dat je voor de Annalena komt laat de havenmeester je binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten