vrijdag 25 januari 2013

Trois Ilets

Bent u open? Ja, zegt de mevrouw van de bibliotheek, we zijn wel open, maar internet is er niet op donderdagmiddag. Ik wil dan zeggen: “Waarom drukt u niet op het AAN knopje van de router en er is weer internet.´ Maar mijn Frans is niet toereikend en het zou tot niets hebben geleid.
Trois Ilets is een stil dorpje met een bakker, een groentemarkt, drie restaurants en een bibliotheek. Het heeft een haventje en een ondiepe baai met drie eilandjes. Een soort Bergse Achterplas, met op de oever een golfbaan. Rond de haven zijn bankjes, terrassen, een muziektent en een tennisbaan (alles tot stand gekomen met EU subsidie). Morgen is er een zumba-party. We weten niet wat dat is, maar we zullen het wel horen, we liggen er niet ver vanaf.
We zijn met een veerpontje naar Fort de France gegaan, de enige stad hier. Nou het ís wel een stad, maar het gaat er Caribisch aan toe. Niemand heeft haast, niemand maakt zich druk. Ja, dan krijg je niet echt een stadsgevoel. We zagen een paar mooie gebouwen: de bibliotheek, het paleis van Justitie. Een mooi park aan het water. Rommy is bij drie kappers naar binnen geweest, maar ze knipten vandaag geen van allen.
In een oud café is er wifi, we zien tot onze schrik, dat we de nieuwe ankerlier (€1200) twee keer hebben betaald. Dat geeft financiële paniek. Gebeld met de Postbank en met de winkel in Marin. Het is nog niet opgelost, maar er wordt aan gewerkt. Daarom morgenvroeg weer naar de bibliotheek om te internetten. Als het is opgelost, maken we ons op om Martinique te verlaten. Genoeg beschaving gehad. We verheugen ons op Dominica en The Saints.
Ook wat foto’s van Anse d’Arlet. Schilderachtig. Vijf bekende Nederlandse boten aan de Noordkant. Aad en Hella lagen bij ons aan de zuidkant. Bij Pti Bateau aan een tafeltje op het strand met hen gepraat over de mogelijkheid om de boot hier te laten. Voorlopige conclusie: wij moeten eerst nog terug, nu kunnen we de extra kosten nog niet opbrengen.
Vanavond drinken we een Ti Punch ter gelegenheid van Fokko’s verjaardag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten