maandag 2 mei 2022

Het huis van Washington varen we voorbij. We willen Alexandria bezoeken. Daar ankeren we op een prachtig plekje, maar de havenmeester van de nabijgelegen marina komt aanvaren om te vertellen, dat we in zijn vaargeul liggen. Dus ankeren we verderop. De wind op de stroom slingert de Annalena alle kanten op. We durven de boot niet achter te laten en besluiten om door te varen naar Washington. Daar eerst te tanken, we hebben nog steeds weinig diesel. Gezien de ervaring bij Cobb Island bel ik de marina in Washington die volgens de gids diesel zou hebben. Mooi niet. De dichtbijzijnde diesel is tegenover Alexandria. We keren om en tanken later aan de voet van een reuzenrad. Er zijn twee wachtenden voor ons, dus we hebben tijd voor een lang gesprek met de mensen van de motorboot Dutch Girl. Vanwaar die naam? Een jaar in Wassenaar gewoond, goedenmiddag en tot ziens


Ik bel de Gangplank Marine in Washington en vraag of ze een mooring voor ons hebben. Geen probleem, bij aankomst je aanmelden op 16 of 72. Maar ter plekke antwoord niemand op 16  of 72. We gaan aan mooring 5 liggen en bellen de GangplankDo you have a reservation? No I phoned this morning. You have to make a reservation. But we are already on the mooring. Make a reservation. A reservation is in advange, we are here. You can also make a reservation when you are already there. That would not be a reservation............ 
Het gesprek gaat zo nog een tijdje heen en weer. Ik voel me Jerry Seinfeld en geniet.



Rommy gaat uiteindelijk aan de slag met het Snapaslip reserveringssysteem. Maar die meldt dat alle moorings bezet zijn, terwijl we er alleen liggen. In het kantoor is Jennifer een uur bezig de boel in het systeem te krijgen. Ze belt haar manager om te vertellen dat Snapaslip foute informatie geeft. De manager stuurt een mail met de vraag om Jennifer te bellen. Dat doe je hier als manager. De mooring kost $50 per nacht.



En dan zijn we klaar voor Washington.

Langs de waterkant naar de monumenten van de presidenten en de oorlogen, de lange vijver voor het Lincoln monument, het MLK monument, een muur met namen van alle gevallenen, het Witte Huis. en het Capitool. Je hebt het in films en op tv al duizend keer gezien en toch is het anders dan je je had voorgesteld. Blij het gezien te hebben, maar nu zijn we er wel klaar mee.


We hebben 4 uur gelopen, fantastisch toch.

Over het kanaal waar we tegenover de Gangplank Marina aan een mooring liggen vliegen steeds helikopters laag over. Verderop buigen ze linksaf naar Arlington en soms rechtsaf naar het Witte Huis. Dan komen er drie grote en iedereen maakt foto's. In één van de drie zit de president... Even later komen er twee terug, daar zat Biden dus niet in.



In de avond is het gezellig druk in het kanaal. Dragon boats zijn aan het trainen, mannen surfen op zo'n vleugel boven het water, motorbootjes en rondvaartboten. In het park zitten mensen in het gras. Erachter ligt Reagan Airport, waar de vliegtuigen af en aan vliegen. Ik zou er niet willen landen.



Op de terugweg van het Witte Huis komen we langs vier collosale Smithsonian musea. De laatste is voor moderne kunst. In de plantsoenen rond dat museum staan Moore, Hepworth, Rodin en vele anderen. Daar gaan we morgen heen.

Langs de straat bij de musea staan wel vijftig foodtrucks. Rommy neemt een shoarma en ik een burritto. Daar gaan we morgen ook weer heen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten