zondag 22 mei 2022

Bermuda

Bermuda

De laatste dag op zee verliep alles gladjes. Genoeg wind om Bermuda met daglicht aan te lopen. En ook niet teveel. Een heerlijke bakstagswind.

In de loop van de dag Bermuda Harbour Radio opgeroepen dat we er aan komen. Krijg je meeteen een hele waslijst met vragen die je moet beantwoorden:
aantal opvarenden, expected time of arrival, merk en serie nummer vanhet reddingsvlot, of we wpens of munitie aan boord hebben, enz, enz. terwijl we van te voren via internet al veel van die gegeven doorgegeven hebben. Het nuttigest was dat er gemeld werddat get Mills baken verwijderd was. Een baken dat we bij de aanloop zeker zouden gaan zoeken. ETA ca 15:00
Tegen 15:00 werden we opgeropen: of we bij de voormalige Mills boei maar wilden wachten totdat een cruise schip ons gepasseerd zou zijn, want die was aan het vertrekken. Ben je er eindelijk mag je dat haven niet in........

Nadat het cruise schip gepasseerd was verliep het verder probleemloos, mede omdat het volgende vertrekkende cruise schip dat uit een zijgeul kwam op ons wachtte.

Direct afgemeerd aan de douanesteiger. Daar nog meer formaliteiten verricht, terwijl ik het idee had dat m'n evenwicht tijdens het lopen op de steiger niet mankeerde. Echter toen ik in een klein kantoortje een formulier in moest vullen begon toch alles om me heen te draaien. 5 dagen golven hadden dus toch hun effect.
We werden overigens allervriendelijkst ontvangen en de administratiev handelingen weden snel uitgevoerd. Vervolgens varen naar de baai om een geschikte ankerplek te vinden. De boot opruimen en vervolgens de nieuwe omgeving op ons in laten werken. De bijboot hebben niet meer opgeblazen dat komt morgen wel als we naar de kant gaan. Wel zijn wemeteen gaan zwemmenom alle vuil en zweet van onze lichamen te verwijderen. De watertemperatuur ljkt wel zwembadwater; en hier hoeven ze niet de temperatuur een graadje lager te zetten.

Een bijzondere omgeving. De oceaan was azuurblauw. Bij binnenkomst veranderde de kleur van het water in helder licht blauw. Huizen op de kant hebben allemaal witte daken (tegen de zonnewarmte en om regenwater op te kunnen vangen). Daartussen staan bomen met bladeren maar ook palmbomen. Een tropische indruk.

Na het avondeten trad de duisternis in. Uit de groene begroeiing kwam een kolossaal geluid van allerlei fluittonen. Later zou blijken dat de Bermuda boomkikkers zijn.
Deze ,zo blijkt, makende hele nacht fluitende lokroepen(nou ja de mannetjeskikkers dus). Het moeten wel enorm veel kikkertje zijn want de geluidsproductie was aanzienlijk en individuele fluit-tonen warenbijna niet meer te onderschijden maar waren verzwolgen in een kakafonie van klanken. En dan te bedenken dat de kikkertjes de grootte hebben van een vingernagel (naar het schijnt want we hebben zenog niet gezien).

's Nachts hebben we alle 3 als een blok geslapen; we waren dus kennelijk toch wat vermoeid geraakt......

De volgende dag Saint George bekeken en de sfeer geproefd. Op een terrasje neer geploft waar ze gelukkig betere wifi hadden dan het gratis wifi dat in het gehele stadje aanwezig is want dat is maar dun en kunnen we aan boord ook niet ontvangen.

Bermuda is een rare mix van typische Engels gewoonten (telefooncel, public restroom, links rijden, en nog veel meer van die typisch Engelse gewoonten) en een Caraibisch omgeving (tenminste dat denk ik want ik ben nooit in de Caraiben geweest).Veel vreemde planten en bomen en veel hybiscussen, met rode witte, rood/witte, gele en blauwe bloemen.
Aan de warme , vochtige omgeving ben ik nog niet gewend en het kost me duidelijk moeite. We hebben dan ook niet veel uitgespookt en heel rustig aan gedaan. 's Avonds heeft Geert Jan ons nog getrakteerd op een etentje op de wal. Het was beter dan de Engelse keuken, maar ondanks de prijs was het geen top kwaliteit helaas, maar wel gezellig.

Vandaag is het zondag en hebben we schoonschip gemaakt, de was gedaan en een wandeling gemaakt. Behalve natuurlijk het regelmatig zwemmen naast de boot. Het lijkt hier wel een 5 sterren hotel met prive zwembad!!!!!!

De weerssituatie op de oceaan lijkt nog niet erg gunstig voor een oversteek. Diverse jachten hier blijken naar de Azoren te willen. Wellicht dat er donderdag geschikte omstandigheden aan komen. We houden intenstief contact met de overige overstekers en de weersverwachtingen.
Maar het lijkt er dus wel op dat er nog een volgende blog vanuit Bermuda gaat komen. Iig zijn we van plan om morgen met de bus naar Hammilton te gaan aan de andere zijde van de eilanden groep.

De groeten uit Bermuda namens ons drieen, Groetjos






Sent from Iridium Mail & Web.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten