zondag 15 mei 2022

Feest

FEEST


Dit is het tweede weblog geschreven op 15 mei eind van de ochtend vlak voor vertrek.

Enkele dagen terug lagen we dus in Delta ville. Na de eerste nacht daar werden we wakker aan lagerwal in de tuin van de achterbuurman.
Nadat we daar weer los waren gekomen zijn we weer in het midden van de kreek voor anker gegaan. Met de dingy naar de kant en lopend naar de winkel om boodschappen tedoen.
Het weer was nog steeds winters: in dit geval veel wind met veel windstoten..Pas in het weekend dus na enkele dagen zou het weer gaan veranderen.Na de boodschappen lag de boot gelukkig nog steeds op haar plaats, ondanks dat de verwachte hardere wind al begon aan te trekken. Toen we de boot klaar maakten voor de nacht werden we geroepen door de achterbuurman bij wie we aan lager wal terecht gekomen waren. Of we niet aan hun steiger wilden komen liggen.
Dit was het begin van een interessant contact. We mochten komen douchen en voor de volgende uitgenodigd om te komen eten. Tevens heeft zijn vrouw ons met de auto weer naar de super gebracht om veel in te slaan voor de oversteek nar Bermuda en daarna.
Het bleek het zomerhuis van Peter en zijn vrouw te zijn. Peter was admiraal bij de US Navy geweest en had in 2007 na zijn pensionering met zijn dochter de wereld rondgezeild. Zijn Zuid Afrikaanse schoonzoon was ook wereld zeiler en heeft ons geholpen met de inklaringsadministratie voor Bermuda; iets waar hij zijn beroep van had gemaakt. Kortom heerlijke gebarbequed vlees gegeten een aangename gesprekken gevoerd.

De dag erna vertrokken naar Norfolk. Een mooie bakstagswind (hopelijk de laatste noordelijke wind, want dan wordt het zomer) maar bewolkt en koud.
Aan t eind van de dag aangekomen bij de kennissen van Rommy en aan hun prive steiger aangelegd.
Ook daar met de auto naar de super en de Covid teststraat gebracht voor toegangstest voor Bermude en nog meer boodschappen. De boot komt steeds dieper te liggen.....
's Avonds was er een feestje op de steiger van alle appartementbewoners. Hiervoor waren we ook uitgenodigd. Alle bewoners van de appartementen met eigen ligplaats aan de prive steiger bleken wel zeilervaringen te hebben, dus genoeg gespreksstof.
Na nog een dag klussen op de boot terwijl het inmiddels 27 graden was, hebben we gegeten bij de kennissen van Rommy. Ook daar weer een goed kijkje gekregen in het Amerikaanse leven.

Zondag 15 mei eerst de verjaardag van Rommy gevierd met een gepavoiseerde boot en champagne (voor later). De laatste klusjes, Diesel halen en op de motor naar de oceaan gevaren.
En zover zijn we nu (zo 15 mei 14:45 lt)
Een goede sfeer en een gezonde spanning aan boord........

Sent from Iridium Mail & Web.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten