zaterdag 24 juni 2017

St Augustine


Weer eens gedouched. In de jachthaven van Daytona Beach. Ik stapte per ongeluk op het badmatje. Voordat ik terug was bij de boot had ik al accute voetschimmel. Wijnand zegt, dat zoiets helemaal niet kan. Zo zie je maar weer, dat dokters er soms behoorlijk naast kunnen zitten. Gelukkig wordt hij oogarts en geen voetarts. Drie dagen smeren met miconazol brengt het weer onder controle.


St Augustine is door de Spanjaarden in 1565 gesticht. Het heeft een fort en veel oude huizen. Het oudste schooltje, de oudste bakkerij, toeristisch en mooi. In de negentiende eeuw heeft Flagler, een miljonair uit New York grote hotels laten bouwen in Moorse stijl. Ook mooi. We blijven drie nachten liggen aan een ton bij de brug. Twintig dollar per nacht met gebruik van de douches. Ik ga de badslippers zoeken.
Omdat de uber (oeber zeggen ze hier) niet kwam opdagen, liepen we naar de Marine Exchange. Een grote volle tweedehands bootonderdelen winkel. Ik had er wel uren kunnen rondneuzen. We kochten sumbrella-doek om een uv-bescherming op de dinghy te maken. Oh, en een kleine Penn Senator reel. Voor op de nieuwe hengel, die ik voor mijn verjaardag kreeg. Daarna liepen we, langs de autowegen, door de hitte, naar de West Marine voor nog meer bootspullen (lures, ventilator) en de Win Dixie, de grote supermarkt. Voor terug riepen we weer een uber auto op. Dat ging perfect. Een Jeep, my favourite car. Of we airco in de boot hadden, vroeg de chaufeur.
We blijven nog een dag langer in St Augustine, er is zoveel te zien en er is het beer-and-hamburger festival.

Op de radio veel lokale stations. Soms ongeneeerd voor Trump: populistisch telegraafachtig gebral. Maar ook lekkere popmuziek, jazz en blues. In de krant elke morgen een lijst van iedereen die in de cel is gegooid: naam, adres en misdrijf. Met reclame van een bail-advocaat. Nu in het nieuws: iemand, die onterecht gevangen heeft gezeten krijgt schadevergoeding. Behalve als je al eens eerder heb gezeten....

Tegenover het Ierse cafe waar we wat drinken staan ze te demonstreren tegen de paardenkoetsjes. 

Ze zijn de boot aan de mooring naast ons aan het repareren. De hele avond en de halve nacht een lawaaierige generator. We zijn er vanmorgen langs gegaan. Hij is erg sorry, zal het niet meer doen en belooft bier te brengen. We wachten het af.

We eten de All American Hamburger: angus beef, pulled pork, gefrituurde uienringen en bacon. Met een koude Budweiser. Helemaal perfect. Onderweg terug even naar binnen bij Dolce Cafe voor een dubbele espresso. We zien nu paardenkoetsjes. Aan boord alles opgeruimd, de dinghy op het dek. Morgen richting Charleston.
Hij heeft geen bier gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten