zondag 18 juni 2017

Amerika


De hoge raketsilo’s zijn een goede landmark om op af te koersen. Cape Canaveral wordt echter overheerst door grote cruiseschepen. We tanken rode diesel (welcome to America, zegt de tankbediende). We nemen een brug, een grote sluis, een kanaal door de swamps, nog twee bruggen (let me guess, you want an opening to the West, zegt de brugwachter) en we varen op de ICW, de Intra Coastal Waterway. De brede Indian River met een bebakende geul van 2 m diep. We hadden ook op zee kunnen blijven, maar we wilden de ICW leren kennen. In het najaar zullen we hem vaker nemen.

Veel gebeld naar Border Control, Customs en het Small Vessel Reporting System, maar op zondag schiet dat dus niet op. We liggen nu voor anker bij Titusville en niemand weet officieel van onze aanwezigheid. We hadden wel 10 terroristen binnen kunnen smokkelen. Vannacht in de bijboot naar de kant brengen en morgen boem.

Het Bahama vlaggetje is versleten. Vanaf Marsh Harbour deden we nog 3 tochten . Naar Green Turtle Cay, Pensicola Cay en Sale Cay. We passeerden Dont Rock, een rots met een geweldige naam. De tweede dag alleen maar regen. De nachtelijke oversteek naar Cape Canaveral ging als een trein, geen wind, met wat bijmoteren (om de schijnbare wind half te hebben) 5 knopen door het water. Maar dan: 3 knopen Golfstroom. Je wordt naar het Noorden gelanceerd.

De oceaan is prachtig. Vliegende vissen en dolfijnen die een stuk met je mee zwemmen. Een grote regenbui voor de opkomende zon. En veel witte visboten die voor het weekend naar de overkant scheuren.

Wij vingen slepend: Een geelvin tonijn, maar die sprong van de haak. Een barracuda, maar die eten we niet meer. En dan heeft Rommy haar eigen vislijn met een elastiek achter de boot hangen. Als ik beet heb komen de lijnen in elkaar, dat kostte me mijn laatste kunstaas. Klaag, klaag. Dus we vingen helemaal niks. We aten op zee paella van vis uit blik, smaakte naar niks. We verheugen ons op lekker Amerikaans eten en op een Amerikaanse supermarkt met normale prijzen.
Voor mijn verjaardag kreeg ik een nieuwe vishengel. Nu nog nieuwe kunstvissen.

Rommy volgt de NOAA hurricane waarschuwingen. Er zijn nu 2 tropische stormen (bijna hurricane). Eén bij Tobago en één bij Curacoa. We waren eerst van plan daar de zomer door te brengen...







Geen opmerkingen:

Een reactie posten