vrijdag 12 augustus 2016

Ile de Brehat, Ile de Batz, l'Aber Wrac'h
Ile de Brehat

We kochten het boek: "Secret Anchorages of Brittany". Een bestseller. Het bracht ons naar Ile de Brehat. Daar lag de baai lag zo vol, dat we er niet meer bij konden. Daarom buiten voor de kust gaan liggen. Leeg ons wat bumpy, maar er lagen al tien Franse boten, die zouden het wel weten. Het was een bumperige nacht. Bij Zeevaartkunde zei Bernt altijd dat je altijd je eigen afwegingen moet maken, nooit anderen navolgen. Goede leraar.

Roscoff

De jachthaven was drie jaar geleden net geopend. Nog steeds super. Roscoff zelf is een schilderachtig stadje. Zijn we niet geweest. Wel een kilometer langs een autoweg naar een supermarkt gelopen. We zeilen weg langs Ile de Batz een rotsachtig eiland tegenover de stad. Veel ankerende schepen. Stond dus ook in Secret Anchorages. Net zo’n boek als: “De geheime plekjes van Doutzen Kroes”. Hé Klaas, jij ook hier? Ja, ik dacht, ik ga eens kijken. Wel mooi he, dit heuveltje.
L’Aber Wrac'h
Niet uit te spreken, maar ligt prachtig twee mijl de rivier op. Een soort Medenblik, allemaal zeilscholen, watersportwinkels en restaurants. Heel relaxed, zeker nu het bijna windstil is ( ja, daar let ik op ). Gaat een lesgroepje staande peddelend de haven uit. Zal wel een naam voor zijn. Verder vissertjes en ook wandelaars. Wie gaat er nou wandelen langs de zee?
Straks de hoek om naar Brest. Dan hebben we het Kanaal gehad. Toch het meest lastige stuk van de reis.Geen opmerkingen:

Een reactie posten