dinsdag 5 maart 2013

Anguilla

We worden om 6 uur gewekt door de fluit van de mv Tropic Jade. We liggen in het door boeien aangegeven ankergebied, maar we liggen toch in de weg. We verplaatsen ons en we zijn meteen wakker. De Tropic Jade gaat containers uitladen, wij ontbijten, brengen het afval naar de wal, ruimen op, smeren de lieren en vertrekken dan naar de British Virgin Islands (hierna te noemen: BVI's)

                                          mv Tropic Jade legt achteruit aan

Onderweg naar zagen we gisteren de A. Door Philip Starck ontworpen voor een hele rijke Rus. We tonen u een foto. De luiken achter staan open om de bijboten te water te laten.

 
 
 
Op de bovenste foto krijg je een goede indruk van Anguilla. Het is vrij vlak, er staan grote huizen en de wegen zijn breed en goed onderhouden. We liepen drie uur in de zon langs autowegen. Op de kruispunten staan bordjes, die aangeven welke kant je op moet in geval van een tsunami. "Laten we aan de linkerkant gaan lopen", zei Rommy, "misschien neemt iemand ons wel mee". Ik liep nog een beetje vermoeider, maar alle auto's reden door. De vele pickup trucks maakten hun naam niet waar..
Ik kan nog wat meer klagen hoe warm en ver het was, maar dat heb ik al tegen Rommy gedaan.
 
 
Er speelde een goede reggae band bij het strand. Ik heb er een Heineken gedronken, terwijl ik keek naar de band en de dansende Zweedse blondines. Later op de boot zitten luisteren, het geluid kwam heel goed door.
 
                                          voor de start
 
In de middag lagen er tien traditionele zeilboten op het strand voor een wedstrijd. Ze starten vanaf het strand. De boten hebben een S-vorm met een lange smalle kiel. Voor de balans zitten er vier wat zwaardere mannen op de bovenrand.
 
                                         de Storm

                                         één boot zat vast op het strand en begint een inhaalrace
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten