vrijdag 2 november 2012

Nog twee dagen Tenerife


Nadat we de andere oorden van Engels massatoerisme in het zuiden hadden gezien, vonden we San Miguel alsnog een mooi plaatsje. Niet zo massaal en geen pretparken maar golfbanen. We hadden onze orca Morgan nog kunnen zien, die zit hier in een acquapretpark.
 
                                                                     kust bij San MIguel

Er kwam harde wind en veel regen, dus huurden twee dagen een auto. Bij de Lidl voorraden ingeslagen. Sta je met 80 blikjes pils, 24 pakken appelsap en 10 zakken pinda’s bij de kassa.          Naar de hoogste berg, El Teide gereden, steenkoud daarboven. Een surrealistisch landschap van rode rotsen. Over de bergrug naar het Noorden door dichte bossen.

                                                                            berglandschap

Beneden lag La Laguna, een oude universiteitsstad met koloniale huizen. Langs de kust terug, dwars door Santa Cruz (nog één keer langs het auditorium van Calatrava). Een lege gasfles naar het vulstation van DISA gebracht (ze vullen je 5 kg fles even tussendoor voor € 8,64).  In Santa Cruz waren we het hoofdkantoor van DISA binnengelopen, de receptionisten spraken geen Engels, maar er kwam een manager van de bovenverdieping. Ze printten zelfs een kaartje voor ons uit.  We recommend DISA for butagas. De Los Gigantos bekeken, enorm hoge rotsen aan de westkant van het eiland.

                                                                 La Laguna in de regen

Een bevestiging gemaakt om een helmstok-stuurautomaat de arm van de Windpilot te laten bewegen. Voordeel is, dat we dan met weinig energie (stroom) het stuurwiel kunnen bedienen in zwaar weer, als de stuurwielautomaat het niet meer trekt. De Windpilot is een geniaal stukje techniek, dat ik nog graag een keertje uitleg.

                                                                           Los Gigantes
De motor pompte pas na enkele minuten koelwater. De zelfaanzuigende werking schoot tekort. Dat kan maar twee dingen betekenen: aandrijfsnaar te slap of impeller versleten. Snaar aangespannen en hij pompt weer meteen. De motor is voor de oversteek niet het belangrijkste, maar in noodgevallen moet hij het meteen doen.

                                                                Santa Cruz

Als het slechte weer voorbij is getrokken, steken we over naar La Gomera. Een afstand van 28 nautische mijlen, waarschijnlijk met weinig wind. De Duitser met het drijvende vakantiehuis en twee Engelse heren in een Contest gaan ook die kant op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten