“Dos kilos de questa jamon por favor”, zeg ik mijn
ItaloSpaans. U bedoelt zeker twee ons, zegt de mevrouw van de slagerij. “No, vamos in nostra
barco a America” Dan is het begrijpelijk en krijgen we uitgebreid uitleg, hoe
de ham aan te snijden en te bewaren. Alleen voor zo’n mooie ham zou je de
oversteek maken.
Van Thomas, de Zwitserse zeilmaker, twee gebruikte
boordlichten gekocht en gemonteerd. Ze maken niet precies de voorgeschreven
hoek van 135 graden, maar ze geven prachtig rood en groen licht. Geen LED, de
boordlichten gebruik je alleen bij draaiende motor en dan heb je stroom genoeg
voor gloeilampen. Geeft toch een warmere uitstraling naar de andere boten.
Andy, de Beierse metaalmeister (de echte ondernemers hier zijn
nooit Spanjaarden), heeft de strip weer aan de mast geklonken. Van Andy een
handvol M5 moertjes gekregen, ik zat zonder doordat een ketting van M5 moertjes
in Cherbourg in de mast is verdwenen.
We hebben onze nieuwe genua gehesen en er nieuwe schoten
aangezet. Het zeil ziet er prachtig uit. Dank aan Marc Kickert van M-Sails.
Morgen na het ontbijt vertrekken we. Er staat de eerste
dagen weinig wind. Als de genaker ook begint te klapperen, halen we alles
weg en gaan een boek lezen en een beetje bij bruinen. In een haven loop je de hele dag met een
shirt aan, daar wordt je wit van..
Nogmaals: tot over circa 6 dagen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten