zondag 4 november 2012

La Gomera


Gisteren een reünie van vijf Nederlandse boten aan boord van de Flying Circus, met Heineken en Old Amsterdam. Het was gezellig. De haven van San Sebastian de La Gomera lijkt een verzamelpunt voor boten, die niet met de ARC meegaan. De ARC is de georganiseerde oversteek vanuit Las Palmas de Gran Canaria met zo'n 200 boten. Voor het vertrek op 24 november zijn er party's en workshops. Onderweg geeft men elke dag zijn positie door. Maar veel zeilers vinden het idee om met 200 boten tegelijk uit te varen niet zo aantrekkelijk. En dat gekwek op de radio ..


Behalve de Nederlanders kennen we hier Fransen, Engelsen, Finnen uit vorige havens (mensen denken soms, dat we de hele tijd alleen op een klein bootje zitten, maar we hebben hier meer sociale contacten dan in Rotterdam). We hoorden van verschillende mensen, dat de Annalena nog een dag lang door Radio Las Palmas is opgeroepen. Die mensen dachten, dat er iets met ons was gebeurd. We lagen toen al in San Miguel met de radio uit. Het geeft wel naamsbekendheid..

De Marina La Gomera is beschut door hoge bergen en het stadje is vriendelijk. Een oud deel met mooie straatjes en een modern deel met goede architectuur. Geen grote supermarkten of chandlers (voor de overstekers essentieel), wel veel kappers, ijzerhandels en Chinese bazaars.

Columbus vertrok van hier en het kerkje waar hij zijn laatste gebeden voor de oversteek deed staat er nog. Het heeft Columbus wel geholpen.

 
Normaal staat hier een NO wind onder invloed van het Azoren Hoog, maar nu komen er al een week depressies over met regen en ZW wind. Dat betekent, dat we hier nog wel even liggen. De nieuwe batterij voor de laptop is door Lex naar hier verstuurd, daar wachten we ook nog op. Maar als dan de N wind opsteekt gaan we aan de oversteek naar Cabo Verde beginnen.

 
Op zondagmorgen een stuk langs de kust gelopen. De foto geeft het niet goed weer, maar het ging daar 200 m stijl naar beneden. En allemaal losse stenen, moeten ze een bordje bij zetten.



                   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten