maandag 29 oktober 2012

Not allowed


“Sailing vessel Annalena, sailing vessel Annalena, this is radio Las Palmas, do you read me, over” “Radio Las Palmas, this is sailing vessel Annalena, I read you clear, over” “Sailing vessel Annalena, go to channel twenty seven, two seven, over” “channel two seven, over” “sailing vessel Annalena, you are not allowed to anchor, only vessels under Spanish flag are allowed to anchor, is that understood over” “that is understood, over” “standby on 16, over”    Nou eigenlijk begrepen we er niets van, alle baaien liggen vol met schepen en veelal geen Spaanse schepen. En waarom roepen ze óns op? De hele dag roepen ze geen schip op.

Later werden we nog een keer opgeroepen door Radio Tenerife. Ze vroegen met hoeveel personen we aan boord waren. Ook daar kan je later lang over nadenken.

We hadden inderdaad twee nachten geankerd om bij te komen van Santa Cruz. Met in dezelfde baai een Duitser met een soort drijvend vakantiehuis en een Finse Halberg Rassy, met Matti en Ida (die we kenden uit Las Palmas). Ze kwamen langs en we hebben nog wat gepraat en gedronken. Als we ooit nog in Helsinki komen hebben we een steiger bij hun zomerhuis.

Vandaag aangekomen in San Miguel, de haven waar ons nieuwe voorzeil naar toe gestuurd is. Dat wil zeggen, als de douane in Santa Cruz het niet heeft vastgehouden. We stellen ons in op veel bureaucratisch gedoe om het zeil los te krijgen. Maandag, als de havenmeester er weer is, eerst maar eens kijken of hier iets is aangekomen. We kennen hier Jean Pierre de vorige eigenaar van de Annalena, hij kan ons ook helpen.

Naast ons ligt Timo uit Stellendam, van hem kocht ik een oude watermaker. Op de kade staat een boot uit Middelburg met de naam Roakeldais, dat was toch een feest in Warffum? Anja help.     Verder nog de Eldorado een charterschip uit Amsterdam, maar zoals bij alle charterschepen praten ze niet met jachtjesmensen. Het mooiste hier is een Belgische duikboot.

De komende dagen wordt er slecht weer verwacht. Dan liggen we hier prima. Rond de jachthaven zijn alleen maar hotels en golfvelden. Maar zes dagen een auto huren kost € 110, dus dat is het plan. En misschien met de duikboot mee, die blijft onder de golven.

Maandag: zitten te wachten op Raphael, de havenmeester. Hij zou een uur geleden binnen tien minuten hier zijn. De Duitse woonboot ligt voor het havenkantoor. Hij had te horen gekregen (van een kustwacht op een jetski), dat buitenlandse boten alleen in de nabijheid van havens mogen ankeren. Heeft te maken met illegale Afrikanen. Hij heeft net als wij de AIS aan, zo zien ze, dat we ankeren. Dus voor anker gaat de AIS nu uit. Dus als je ons niet ziet op shipfinder of marinetraffic, dan liggen we achter ons anker.

Het zeil ligt hier al 2 weken...

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten