zaterdag 20 oktober 2012

Noorderzon


In Nederland varen ongeveer 200 boten met de naam Noorderzon. “Wat ga je dit weekend doen Jan? Ik vertrek met de Noorderzon!” En de hele afdeling Inkomende Facturen ligt weer dubbel. Je ziet die mannen vaak varen met een voldane glimlach, want ze hebben toch zo’n leuke naam voor hun boot bedacht. Deze Noorderzon staat in Morro Jable op de kant, zo te zien is deze schipper zonder de Noorderzon vertrokken.


Morgen gaan we onze ligplaats in Gran Canaria weer met twee dagen verlengen. Reden is, dat onze sataliettelefoon geen gateway op het internet krijgt. Mike is voor de derde keer geweest, heeft de phone nu meegenomen om thuis te testen, morgen om 11 uur komt hij terug.


Mike Childers is een Amerikaan, die op de Cariben een navigatiesysteem heeft ontwikkeld en daarmee naar hier is gevaren. Het programma zit op een USB-stick met alle CM93 kaarten en werkt perfect. GPS, AIS, Gribfiles, routes en tidal points, alles gaat gesmeerd. Doordat het door één persoon is ontwikkeld en doordat het op zee is getest, is het stabieler en praktischer dan Open CPN. Waar je ook bent, je steekt de stick in een computer en je kan navigeren. We recommend the Nimble Navstick to all cruisers. ( € 140 is). Check yourself on navstick.com. (hello Mike) We hadden genoeg van Open CPN, dat elke paar uur uitviel.


In de oude stad hebben het Musee de Colon bezocht. Je ziet de oude kaarten en instrumenten, de routes en een nagebouwd schip. En twee luid krijsende papagaaien op de binnenplaats. Colon is Spaans voor Columbus, maar dat wist u wel.


Aan de andere kant van de stad ligt een strand met een strook rotsen ervoor, prachtig zwemmen achter de branding. Als je daar van houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten