woensdag 17 oktober 2012

Gran Canaria

Vandaag geen bloedstollende avonturen, zoals in het verkeerde zwembad stappen. We voeren van Gran Tarajal naar Morro Jable. Eerst lekker achter de genua, later bij afnemende wind met de motor bij. Aan Fuerteventura zit een schiereiland (we noemen dat een eiland-schier-eiland), het zandige verbindingstuk is lager dan de bergen op het eiland en het schiereiland. Dus het matige windje versnelde achter de vernauwing tot een dikke 6 Bft. En 60 m is niet ondiep, maar wel als het een mijl daar voor 1200 m is, dus enorme golven. We hadden de genua ingehaald en zijn maar door het kabaal heen gemoterd. Zouden ze toch eens een bordje bij moeten zetten..

 
Aan het schiereiland zit nog een schiereiland (juist).

De eerste vis die ik aan de haak kreeg moet een hele grote geweest zijn, want halverwege het inhalen, knapte de lijn. Was ik mijn mooiste plastic inktvis kwijt. Ik had eerst even gewacht omdat we langs wat beroepsvissers voeren (je wilt ze het brood niet uit de mond stoten) en daarna was het binnen 5 minuten raak. De groene plastic vis met grote ogen deed daarna niks. Vandaag in Gran Canaria weer inktvissen gekocht, nu met dubbele haken. De man van de winkel sprak geen Engels, dus ik noemde de vissen (tuna, bonito,dorade) en hij kwam met het aas.

We spreken doorgaans een mengsel van Italiaans, Spaans en Frans (Hai place por un barco di ondieci metre? Siamo Ollandese, gracia mille). Alleen tegen Duitsers spreken we Engels (je moet ze geen voorsprong geven). Maar het is niet raadzaam Duits tegen Engelsen te spreken..
 
De winkels in Gran Canaria zijn fantastisch, omdat alle overzeilers hier hun spullen kopen. Morgen ga ik het belangrijkste onderdeel van de boot vervangen: het toilet. Om 13 uur komt Mike de sataliettelefoon op de pc aansluiten. Ook kopen we nog een SSB-ontvanger. En draden voor de batterij-monitoren. Lekker bezig dus.
De sailorsbar wordt steeds luider, ik zit alleen aan een tafeltje. De Amerikanen zijn bezig zich onder de tafel te drinken. Bij hen is aangeschoven de Noor van de store (van  het toilet, de SSB-ontvanger en de draden). Morgenvroeg om 9 uur zijn we beiden weer een man.

                                                                                             
De ANNALENA verlaat Marocco, geen wave-monitor gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten