woensdag 24 oktober 2012

Santa Cruz


Calatrava! Bij de ingang van de haven staat zo’n prachtig gebouw. Dit voorjaar waren we er voor in Valencia. Wel eens een afbeelding van deze gezien, maar niet onthouden waar het gebouw stond. Maakt onze dag weer goed. Als we later naar het gebouw lopen, zien we onderweg een prachtig kunstmuseum van Herzog & de Meuron. Maakt onze dag nog beter.

 

We voeren van Gran Canaria naar Santa Cruz (Tenerife), wat moet je anders. Onderweg nog twee vissen gevangen. De tweede nam ons zo in beslag, dat we achteraf pas merkten, dat een snelle veerboot vlak langs ons heen was gevaren.


 

Santa Cruz vinden we mooier dan Las Palmas. Minder groot, meer mooie gebouwen en parken. De jachthaven ligt achterin de grote haven. Aan de steigers liggen weer Fransen, Engelsen, een Duitser en een Fin. We liggen naast een Amerikaanse 44 voeter, ik hoorde de man vanmorgen 4000 ltr diesel bestellen. Twee boten verder ligt de Flying Circus met Irma en Raoul (nog wat gepraat en gedronken, dat kent u inmiddels). Terug uit de stad ligt de Quies met Jan-Willem en Atty tegenover ons (wat gepraat etc).

 

 Bij de chandler een soort kabelslot voor de dinghy laten maken, we komen langzamerhand in het dinghy-dieven gebied. Ook twee grote plastic inktvissen met grote haken gekocht, het wordt tijd voor de grote jongens. Vanmiddag nog een boek vinden met plaatjes van vissen, om te weten wat ik vang.


We hebben een nieuwe volger van onze blog en hij heet Jesus (ik was in de verleiding om volgeling te schrijven). In de Sailors Bar (we recommend the Sailors Bar to all sailors) zaten we aan de dezelfde tafel te internetten. We raakten aan de praat en ik liet hem ons blog zien. Hij werkt in Afrika en liet mij foto’s van ongerepte stranden zien. Ook van een zeeslang van 4,50 m. Voor mij een reden 20 mijl uit die kust te blijven. (Misschien zag hij op mijn foto’s van Rotterdam evenzo dingen om 20 mijl uit de kust te blijven).


De satelliet-telefoon werkt nu ook met data. Dat betekent, dat we straks midden op de oceaan kunnen mailen en gemaild kunnen worden. Een mail zenden of ontvangen duurt een paar minuten en kost ons dan een paar euro. Het adres is: sy dot annalena at mailasail dot com (mailasail comprimeert de mails en verzendt ze). Groot voordeel is ook dat we weerkaartjes kunnen downloaden. Als we van wal steken voor de overtocht komen we er op terug.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten