vrijdag 3 augustus 2012

de kanaaleilanden

Voor onze berichten zijn we afhankelijk van een redelijke wifi verbinding en niet alle havens beschikken daarover.........
van Vlissingen zijn we via Nieuwpoort, Dieppe, Fecamp en Ouistreham naar Cherbourg gevaren.
onderweg nog wat problemen met de motor gehad ( er komt steeds lucht in de leiding en Gerard kan niet vinden waar het naar binnen komt) en de aandrijfriem van de stuurautomaat breekt. zodat we alles met de hand moeten sturen. voor deze kleine afstanden is dat geen probleem, maar als we langere trajecten gaan varen op de motor, kunnen we de windpilot niet gebruiken en is een stuurautomaat wel heel handig.
Afgelopen maandag waren we in Cherbourg en  is Lynn aan boord gekomen. we lagen daar te wachten op een nieuwe aandrijfriem, hebben dinsdag  Cherbourg bekeken en zijn ook  naar het Museum de la Liberation geweest. We hebben ons nooit zo gerealiseerd dat D-day vooral de bedoeling had om Cherbourg te veroveren, omdat dat de enige  diepwaterhaven aan het kanaal was van waaruit de geallieerde troepen bevoorraad konden worden. Het heeft de geallieerden nog heel wat moeite gekost, meer dan verwacht. heel interessant om de geschiedenis vanuit dat perspectief te zien.
Dinsdagmiddag bleek dat we riem niet op voorraad was, dus woensdag verder op weg. Vanaf Cherbourg is het voor ons onbekend terrein, verder dan hier zijn we nog niet geweest.  We gaan eerst naar Guernsey, de Pilot is zo enthousiast over St Peter Port, dat kunnen we niet links laten liggen. en het is inderdaad een schattig stadje, tegen de berg opgebouwd. Donderdag besluiten we daar een dagje te blijven om het eiland te verkennen. we gaan naar het Fort bij de haven en duiken daar wat musea in.
Vandaag (vrijdag) zijn we naar Jersey gevaren, een iets groter eiland, mar de kust is veel rotsachtiger en er is eigenlijk maar een goede haven St Helier. heerlijk gezeild, een buitje onderweg, maar verder goed weer. St Helier is een echt stadje, engelse sfeer. de straten hebben engelse namen, maar de franse namen van vroeger (voor de Napoleontische tijd) staan er nu ook bij, heel grappig.
Ondertussen met de dealer van Raymarine over een nieuwe aandrijfriem gebeld en daarna met een watersportzaak in Brest  contact gezocht, die gaan hem voor ons bestellen. Vandaag kregen we bericht dat ze hem hebben!!!
Van de Infinidad (een Nederlandse boot, die we in Cherbourg ontmoet hebben en daarna ook in Guernsey en nu hier) kregen we vanavond nog de tip om binnen door, via de kanalen, naar de Golf van Biskaye we houden da tnog even in beraad. morgen vroeg vertrekken we richting Brest, hopen daar over een dag of drie, vier te zijn. dan komt de eerste, kleine, oversteek naar Spanje!

Fokko heeft een site aangemaakt waar wat sneller te zien is waar we zijn:
http://www.qualitysailing.nl/annalena.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten