woensdag 29 augustus 2012

Vigo en Fig Foz

 
Het internetten in Portugal is wat lastiger, In Leixoes moest je in het halletje van het havenkantoor zitten en s;avonds op de stoep. In Viano gingen we naar een terras aan het water, waar de espresso wel 60 cent kostte.Hier in Fig Foz zitten we ook weer op een terras, lastig dus..
 
 
 


In Vigo de demonstranten van dichtbij bekeken. Een man hield een toespraak met gebalde vuist, We waren het er helemaal mee eens, wekomen tenslotte uit een land waar een marxistisch leninist bijna president is,


vanuit Leixoes, de haven van Porto (een hele leuke stad om te wandelen, we hebben verschillende uitnodigingen om port te proeven af geslagen) met een prachtige noordenwind naar Aveiro gevaren.  De branding voor de ingang van de haven was zelfs bij Bft 3 niet gering en op de rivier hadden we 5 knopen stroom tegen...... (7 door het water, 2 over de grond). in de havenkom geankerd. tot nu toe was het ankeren zonder problemen gegaan, maar hier had het anker moeite om te houden, drie keer is scheepsrecht moet het gedacht hebben, maar toen lagen we weer als een huis. In het maanlicht, het is weer bijna volle maan, sprongen de wilde zalmen wel een meter de lucht in. die mogen als wilde zalm verkocht worden, We besloten om de volgende ochtend met het laatste afgaand tij weer weg te varen. dat was om 7.00 uur vanochtend.
geen wind, dus gemotord naar Figueira da Foz, waar we in een klein maar duur haventje liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten