zaterdag 18 augustus 2012

Camarinas

Vanaf het terras, witte wijn bij de hand, zie ik de twee Fransen wegvaren, toch niet, ze gaan diesel tanken, morgen terug naar Frankrijk, vanavond barbeque. Vandaag hadden we kunnen zeilen, maar de hele tijd tegen de zuiderwind in hakken, dat is ook zo'n gedoe. Gerard heeft de kuip geschuurd met de speciaal voor dit doel meegenomen exentrische schuurmachine. Verder een raam uitgezaagd aan stuurboordzijde. Dat wil zeggen, het raam zat er al, maar was afgedekt met een plaat. Het werd wat donker boven de kaarten tafel, nu we ook zonwerende gordijnen onder de luiken hebben. Kijken trouwens alleen op de electronische kaarten op de monitor. Ik heb een hoes genaaid voor de nieuwe matrasen alvast een gastenvlaggetje voor de Kaap Verden, alleen de 10 gele sterren die er op moeten, daar heb ik nog geen oplossing voor.
Bij ons aan boord wat gedronken en gepraat met het stel van de Nederlandse boot QUIES Jan Willem en Atty. Ze hebben de wereld al eerder rondgezeild, maar zijn daar bescheiden over. Leuk om informatie uit te wisselen en gezellig.


  Club Nautico Camarinas

                                   
Er wordt hard gewerkt aan de opbouw van de barbeque, in de baai voor de haven liggen 7 schepen voor anker, het slechte weer is voorbij. Morgen maar weer eens een stukje verder. In deze of de volgende baai (Finestere) de N-wind afwachten en dan naar Ria Muros.
De gerepareerde genua is weer aangeslagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten