donderdag 23 augustus 2012

Vigo

Spanjaarden zijn geen schippers, het zijn badgasten in boten. We liggen in een baai van het prachtige eiland Sies. Zo hard mogelijk tussen de boten voor anker doorvaren...Partyboten met muziek varen af en aan.  Maar de zon schijnt.. Rommy zwemt voor de tweede keer.
We eten buiten in de avondzon.

 de kok en het eten
 

Tegen de avond blijven 4 boten over en wordt het stil. Jan-Willem en Atty komen ons halen voor een wandeling rond het eiland. Er zijn 3 paden, 1 naar het strand, 1 naar de vuurtoren en 1 naar de dam die de lagune achter het strand afsluit. We passeren het kantoor van de tourist information, ik stel me voor: welcome, we have three roads.... We drinken nog wat bij ons aan boord en Rommy probeert de verroeste rvs Feuerhand lantaarn aan de praat te krijgen. Lukt de volgende ochtend beter.
We horen s'morgens enorm gebubbel onder de boot, het lijkt of we zinken... Buiten liggen rondom ons, tussen de 4 geankerde boten kleine bootjes met duikers. 1 bootje voert de blauw-witte vlag,dat  zal wel voor hen  allemaal gelden. Ze vangen vissen en leveren die in bij een bootje met een man die alles opschrijft.
We varen voorzichtig weg en steken over naar Vigo. Naar de Koninklijke Jachthaven, die al aardig aan het vervallen is. We spreken een Engels echtpaar, dat ook naar de Cariben wilde maar de Ria's zo mooi vinden, dat ze er nu al 2 maanden rondtrekken.
Rommy doet de was, ik typ het blog, verder houdt iedereen siesta. Ook de demonstranten. die voor het arbeidsbureau de hele ochtend een oorverdovend lawaai maken, stoppen abrupt om 2 uur: Siesta..of ze hebben allemaal werk gevonden....

 Rommy doet de was

Geen opmerkingen:

Een reactie posten