donderdag 30 mei 2013

BermudaVandaag donderdag heerst er een koortsachtige drukte op de ankerplaats. De weerkaarten geven op de 38ste breedtegraad een mooie westenwind. Vandaag kan je nog met matige wind en wat bijmoteren naar het noorden varen. Minstens 15 boten zijn vertrokken of druk met de laatste voorbereidingen bezig. Na vandaag is zondag de beste optie. Wij maken alle klussen af en gaan dan achter de meute aan.St George is één van de oudste nederzettingen van de Engelsen. Een soort Guernsey in de tropen. Gebouwen uit de 17de en 18de eeuw. Rondleidingen door historisch geklede figuren. Er is een supermarkt en een hardware store. Het is alleen wel duur.


Gisteren gingen we met de bus naar Hamilton aan de andere kant van Bermuda. Een grote stad met veel moderne kantoren van banken en accountants. Aan de punt ligt de Royal Navy Dockyard. Daar liggen de cruiseschepen en zijn de oude navy gebouwen. In alle gebouwen zijn tentoonstellingen over de historie van Bermuda. Het mooiste vonden we de Zoo. Op een strook langs het water, heel mooi aangelegd. Veel vissen, een krokodil, flamingo’s en een kangoeroe.
 
 
 
In Hamilton zagen we een optocht van Anglicaanse kerkelijken. De inwijding van de nieuwe bisschop. Het leek ons een aardige kerel (de man in het paars).

We zien de Mare Liberum nu vertrekken. Waarschijnlijk zien we elkaar op de Grevelingen weer. Er zijn een aantal radio praatgroepen, we gaan proberen mee te luisteren. U hoort weer van ons over ca 17 dagen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten