woensdag 27 september 2017

Port Washington


He was a mean player. Yes, he was a bastard. We hebben het met de Uber-chauffeur over Suarez. De chauffeur komt uit Uruguay en herinnert zich nog dat Suarez in Nederland bij een ploeg met wit-groene shirts is begonnen. Groningen. Yes, Groningen!

We doen nog een dag New York, dat wil zeggen Brooklyn. Gewoon blijven zitten in lijn 6. Eerst het Brooklyn Museum. Een groot log gebouw met veel zuilen, dat in Duitsland had kunnen staan. Maar van binnen heel ruim en rustig. Een tentoonstelling over lynching, een grote Egyptische afdeling en veel Amerikaanse schilderkunst. Een nagebouwde Nederlandse boerderij, het Schenck House uit 1625. Op de bovenste verdieping de grote zwart-wit schilderijen van Longo. Aangrijpend is een groot drieluik met een rubberboot met vluchtelingen temidden van dreigende donkere golven.

We lopen door drukke winkelstraten naar de Brooklyn Heights. Daar smalle straten met bomen en mooie brownstone huizen. Hier logeerden we 30 jaar geleden een week bij Suzie. Maar we hebben geen idee in welke straat. De waterkant is mooi geworden, op de pieren zijn voetbalvelden (soccer), overdekte basketball velden en veel barbeque plaatsen. Alles vrij te gebruiken. Het water voor Battery Park ligt vol met politie en legerboten. In de lucht vliegen 2 helicopters met dubbele rotors. Aan de overkant staan twee grote helicopters met draaiende motoren. Dan komt weer die stoet met zwaailichten. We hebben het genoegen de President ook te zien vertrekken. In de verte: in één van de twee helicopters, richting Washington. Rutte en Maxima zijn hier ook, maar die laten zich niet zien.


We nemen afscheid van Dwight, verlaten de Glen Island Marina en stevenen af op Port Washington, pal aan de overkant. Het Greaty Gatsby gebied met een gemiddelde huizenprijs van 2,1 miljoen dollar. Als we ankeren zien we een Franse Trismus (ons boottype).

Er is op internet veel discussie onder zeilers over het tijdstip om naar het Zuiden te vertrekken. Maria komt woensdag dicht bij Cape Hatteras. Het lijkt ons verstandig om daarna nog een paar dagen te wachten vanwege de hoge golven aan de ondiepe kusten van Dellaware en New Jersey.

Dit is een baai voor trekkers. We zijn er nog geen dag en we hebben al met 3 boten kennis gemaakt. De Fransman Claude in de rode Trismus op weg naar Guatemala. Een Fransman met een Amerikaanse vrouw, die al voor de 5e keer deze kust op en neer varen en naar een petanque toernooi in Palm Beach willen. En naast ons ligt Milan, een Joegoslaaf met een Amerikaanse vrouw. Die hebben ons uitgenodigd voor een sundowner (een borrel bij zonsondergang). Er zullen nog wel meer boten komen, die hier gaan wachten op de mogelijkheid langs de kust van New Jersey af te zakken.


Maar het is geen slechte plek. Port Washington is een stadje met veel winkels, barbershops, restaurants, bioscoop en een supermarkt met dinghy-steiger. En de trein naar Manhattan  is op loopafstand. Het is voorlopig windstil en bloedheet. Op maandag is 92 graden. (92 – 32) x 5/9 = 33 Celcius dus. Er zijn nog 5 landen, die Fahrenheit gebruiken, wat kleine eilandjes en de USA.

We lopen naar de estate van Guggenheim. De sundown bij Milan en Michelle werd een latertje met goede slivovitsj.


We doen nog een winkeldagje in de City. Bij Macy’s koopt Rommy een New York Mets T-shirts en ik een frambozenkleurig overhemd van Calvin Klein. Bij Best Buy nog een nieuwe tablet en bij Barnes en Noble het langgezochte boek van Dispenza. Ik koop een boek over Spinoza, who else.. De trein terug in Penn Station laat even op zich wachten, we nemen een slice pizza met een beker bier. Tegen de muren overal tv-schermen met sport. Naast ons tafeltje de samenvattingen van de Champions League. We zien Feyenoord verdedigingsfouten maken, die je tegen Napoli niet moet maken. Daarna wordt Bor Dortmund tegen Real integraal vertoont. We nemen een trein later en zien de ploeg van Peter Bos weggespeeld worden door Ronaldo en zijn maten.  En dat allemaal diep onder Madison Square Garden.

Vrijdag naar een concert van Massé en Hall en dan zaterdag varen. Langs Manhatten en ankeren in de hoek van Sandy Point. Dan langs de kust naar Delaware Bay. Jullie horen het later. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten