vrijdag 20 januari 2017

8e nacht

bij zonsopgang zet ik de hengel uit, 10 minuten later weer een grote dorade. bij het aan boord halen schiet 't ie los van de haak. survival of the fittest. de nooit aflatende strijd tussen erfelijkheid en milieu. de drang tot vechten. oud als de oceanen. elke dag dorade is ook niet alles.
de zeilen over twee kanten gaf enorm geklapper en geslinger toen de wind afnam. grootzeil overgezet. dan weer balans vinden tussen genua, grootzeil, mid en achterzwaard en stuurautomaat. onmisbaar is daarbij een lampje op je voorhoofd. kost een uurtje voordat het weer goed staat. de bedoeling is, dat het schip zo in balans is, dat het stuur bijna niets hoeft te doen. dat kan bij een Trismus.
de wind blijft volgens de berichten steeds hetzelfde: 4 tot 5 bft van achteren. een standaard milk run, gewoon in de zon zitten en wachten tot de 20 dagen om zijn. af en toe een emmer water over je hoofd gooien en een vis binnenhalen.
zijn we daartoe op aarde? Pos om utc 11.57u 15 31 N 40 46 W, K=260 V=5. we zijn wat naar het zuiden gezakt, vannacht een paar buien. nu weer zon. zien een Franse zeilboot, de Tortuga aan bakboord oplopen. antwoord niet op de radio. pos en tijd genoteerd in ons logboek
wij groeten RenG

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

2 opmerkingen: