dinsdag 24 januari 2017

13e nacht

het belangrijkste is, dat we hebben gewonnen van dat psv.
wel eens last van magnetische variatie gehad? nee, want in Nederland is die variatie nu minder dan een graad. als je op het kompas de Kralingse plas oversteekt, kom je nog geen cm verkeerd uit. hier is de variatie nu ca 30 graden.
de repeater, het schermpje dat buiten de waarden van de gps geeft, geeft de kompaskoers aan (ware koers gecorrigeerd met de variatie). de gps zelf stond op ware koers. verwarring. nu de gps op kompaskoers gezet en de automatisch verrekening van de variatie naar handmatig gezet en daar nul ingevuld. volg je het nog? in ieder geval hebben we zo wat te doen.
hier in de Passaat vormen zich gedurende de dag grote stapelwolken, die 's avonds regenwolken worden. dat geeft kleine depressiesystemen. aan de zuidkant daarvan waait het hard, net als bij ons. 's morgens lossen de wolken weer op en is alles blauw en heet. tot..'t is gewoon te saai om over na te denken.
pos 12.55 utc is 15 18 78N; 48 45 28 W, nog 651 nM hemelsbreed naar Bridgetown. wind 12 tot 18 kts uit Oost, Vaart 5,4 kts, Koers 275.
we doen vandaag de hengel niet uit, we willen ham uit blik.

groet aan allen

RenG

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten