donderdag 26 januari 2017

15e nacht

zoals elke dag omgeven door vliegende vissen, varen we rustig richting Barbados. de vliegende vissen horen het geruis van de boot, denken dat het een grote vis is en vluchten de lucht in. survival of the fittest. zit in ons allemaal.
gister was het zwaar. het monteren van de motor en de bedrading in een schommelende boot. je kan geen steeksleutel of bout zomaar neerleggen, bij een zwieper vliegt alles door de boot. de behuizing van de zekering belande onbereikbaar in de bilge, verder wat vonken als een draad de aarde raakte. nadat de nieuwe startmotor erin zat konden we al starten door een schroevendraaier tussen de aansluitbouten te houden. veel geknetter en gevaarlijk. als het koordje van je zwembroek tussen de aandrijfriem komt... daarna gelukkig ook het dashboard weer aan de praat gekregen.
dat jullie ineens niets meer van ons zouden horen was het grootste probleem. mailen via de kortegolf is een leuk speeltje, ik kon het niet laten. maar het was niet verstandig, omdat er electrisch wel eens wat fout kan gaan.
een witte zeevogel met een lange puntstaart komt elke paar uur even kijken, we denken dat het steeds dezelfde is. hoe krijgt zo'n vogel midden op de oceaan jongen? gaat een tijdje aan land, neem ik aan. de jongen leren dan eerst vliegen en daarna zwemmen. net als eenden.. nee? herinner ik mij ergens gelezen te hebben... een niet zo bekende eendensoort.
positie om 13.13 utc 15 10 19 N; 52 37 63W, K 260, V 5, wind 12 80.
ik ga Trinidad maar eens oproepen, als de motor wil starten

groet RenG

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten