dinsdag 17 januari 2017

6e nacht

wat kost een hele dorade bij Schmidt? 2 uur geleden gevangen... hebben ze niet eens. probleem met de vis was, dat de koelbox steeds uitging. blijkt een slecht contact, ik mat wel 12 V, maar als de compressor aansloeg zakte de spanning. duurde even voor dat ik deze heldere analyse had gemaakt. maar verder hoef je ook nergens over na te denken. nu weer 6 gr C. koud bier en sap. geen wind, we hebben de motor aan laten staan. om nu aan het begin van de tocht al een dag te dobberen... de tweede helft dan weet je dat je er aan komt, een dag meer maakt je dan niet uit. de meter die aan geeft hoeveel nM nog te gaan heeft maar 3 digits, staat dus op 999. als die naar 998 gaat zijn we over de helft (totaal is 2042 nM,ca 3700 km) en gaat er een flesje open.
we aten vandaag paella van dorade, dat krijg je nergens. om 7 uur stak de wind op uit de goede hoek. we schieten enorm op, tot dusver is het een perfecte overtocht.
De wind gedurende de nacht wakkert af en toe aan tot 6 bft, de boot loeft dan op en dan gaan we hard, maar te noordelijk. dan moet je er even bij zijn. voor de rest wat dutten en een toneelstuk lezen/leren. pos om utc 07.15 is 16 35 N 36 40 W. koers 280 Vaart 4,5 kts. groet RenG

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten