woensdag 2 november 2016

In de mast



Men vroeg om een foto van Rommy in de mast. Ik had de beveiligingslijn in handen, geen tijd voor foto’s. Bij het terugzetten van de mast heeft iemand ze voor me genomen.



Alles staat weer, nog een dagje om  kabels, giek en zeilen terug te zetten. Geen woord meer over de mast.


Daarna gaan we inkopen doen bij de Superdino, veel inkopen. Maar de Spanjaarden hebben weer eens een fiesta. Alles dicht. In plaats van inkopen wandelen we naar het fort met het moderne kunst museum. Niet groot, maar goed werk. Mooie portretfoto’s, Tapies en Alechinski. We hebben zelf thuis een Alechinski. Thuis? We hebben geen thuis. De Alechinski zit in de zeecontainer in Barendrecht. Voor het fort staan vier ruiters in het water. Bij vloed gaan ze bijna kopje onder, nu was het laag water.


En natuurlijk de onvermijdelijke Manrique. Hij heeft er voor gezorgd, dat er hier alleen maar lage witte huisjes met een plat dak staan. Vreselijke man. Allemaal hoge hotels is ook niet alles, maar dit is dictatuur van de goede smaak. Het is een Jean de Bouvrie eiland geworden. Stel je voor: op de radio alleen Trijntje Oosterhuis, goede smaak trutmuziek. Of op de autoweg alleen maar Priussen, trutauto’s. Het ergste: moeten rondrijden in Prius met Trijntje op de radio. Je begint hier te verlangen naar een lelijk knalroze huis. Maar die zijn hier dus niet. Als schilder is Manrique een soort Picasso met maar één periode. Hij had zich tot het schilderen moeten beperken. Hitler trouwens ook.


We lagen hier ook op een pakketje te wachten met kabeltjes voor de Pactor modem. Dat is vandaag aangekomen. We zouden dus morgen verder naar het zuiden kunnen varen. Ware het niet, dat het na morgen drie dagen windkracht 5 uit het zuiden is. Er komt een depressie aan de andere kant van het eiland voorbij. Het zijn geen aantrekkelijke havens waar we dan 3 dagen moeten liggen. Rubicon is omgeven met hotels en zwembaden en GrandTarajal op Fuerteventura is ver weg. Dan maar tot maandag hier blijven, een auto huren en het eiland bekijken. Vorige keer deden we de highlights, nu hoeven we niks. Frits en Marleen zijn ook onderweg naar hier, dus dat is ook heel leuk. Misschien wel naar het huis van Manrique.


4 opmerkingen:

  1. Allerheiligen/allerzielen, we weten er hier in Belgie/Duitsland ook alles van, vreselijk! Rom/Gerard, wat een mooie foto's in de mast, goed bewaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gerard wat heb jij toch een stoere vrouw ,ik doe het haar niet na.Daarvoor is zij natuurlijk de gezagvoerder aan boord.
    groetjes uit het koude Rotterdam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi plekje om tot rust te komen..daar boven in de mast bedoel ik....
    schitterende foto's, prachtige verhalen !!! Ik blijf alles volgen

    BeantwoordenVerwijderen