zondag 2 juni 2013

Bermuda voor het laatst


 
Drie dagen langer in Bermuda. Als je ingesteld bent op 17 dagen oceaan, dan is het even omschakelen. Maar verder maakt het allemaal niet uit. Voor de tweede keer met de bus naar Hamilton. We zitten wat rustiger uit het raam te kijken en er vallen nieuwe dingen op. In Hamilton kennen we de weg en ook dan zie je meer. Zoals een winkel met Afrikaanse kunst. Ze laten ons mooie maskers zien van $ 400. Toch maar niet gedaan. In de botanische tuin, met te weinig naambordjes bij de planten en bomen, is een klein kunstmuseum. Er is een tentoonstelling van foto’s van Bermuda vanaf het begin van de fotografie. Ook met oude camera’s. Verschillende modellen heb ik ooit in bezit gehad ( de Agfa Click! ). Een donkere kamer roept veel herinneringen op. We lopen naar de stad. In de supermarkt koop ik Jack Daniels bbq saus en in de watersportwinkel halen we nog 2 kunstazen. Ik vroeg naar baits, maar ze heten lures.


Bermuda is volgebouwd met villa’s. Grote paleizen en kleine cottages. Allemaal met een wit limestone dak. Er zijn forten van 1616 tot 1942. Het is heel mooi, maar ook wat te mooi. Nou ja, we zijn blij het gezien te hebben. En de mensen zijn buitengewoon aardig. Iedereen maakt een praatje. Ze helpen je waar ze maar kunnen. Veel dikke mensen.


Terug maak ik nasi voor het laatste maal met Coen & Jasmin en Freek & Willeke. Het wordt een gezellige maaltijd. We bespreken de hele Nederlandse vloot en halen herinneringen op aan havens en ankerplekken. Maar we doen kalm aan met het bier en de jenever. Morgen moeten we fris zijn.
 
 
Om acht uur nog even vers vlees en groente kopen, dan customs en tanken. Om 10 uren varen we. Als het anker tenminste loskomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten