dinsdag 4 december 2012

Mindelo Reunia Hollandesa

 
 
De Marina Mindelo is op dit moment een Nederlandse camping. Bijna alle boten, die we kennen van onderweg hebben zich hier verzameld en bereiden zich voor op de oversteek. Het waait behoorlijk hard en er is veel deining, dus enkele dagen wachten is raadzaam. Ook Matti en Ida uit Finland en 2 Engelse boten, die we goed kennen liggen hier. Er zijn 3 klasgenoten van de zeevaartschool en de Tres Hombres, het vrachtzeilschip, ligt voor in de Marina. De Oosterschelde ligt buiten voor anker.
Er komen veel boten met schade binnen, een gebroken mast, kapotte roeren, gescheurde zeilen, gebroken voorstag, kapotte ankerlieren, dat soort dingetjes.
 
Om de camping even te ontvluchten maakten op zondag een wandeling door Mindelo, maar ook daar zagen we veel Hollands, zoals een fan van van Nistelrooy en een strandtent 'Esplanada Hollande'.
 
 
 
 
 
's Avonds met Matti en Ida gegeten bij Pica Pau, een eethuisje waar je op het eerste gezicht voorbij zou lopen. In een donker straatje zitten wat kerels op straat, een lokaal met 5 tafeltjes, een beetje smerig. Ze hebben 2 beduimelde spijskaartjes, je kiest en dan kríjg je toch lekker te eten! Het laatste tafeltje is een 1 persoonstafeltje, waarvan de stoel voor de ingangsdeur wordt gezet. Dan is het dus vol. En het is elke avond vol, want men vertelt het verder. Aan de wand brieven in alle talen met loftuitingen over het eten.
 
 
 
 
 Het is inmiddels woensdag 5 december, Sinterklaas zal vanavond de boten met kinderen bezoeken. Gisteren gegeten met Roel en Jacqelien. Roel werkte ook voor de Rotterdamse politie. Ze varen nu 7 jaar en hebben veel Afrikaanse landen aangedaan. Verhalen over machtsmisbruik, criminaliteit en armoede. Maar ook over geweldige ontmoetingen en ervaringen.
 

 
 
Op maandag de laatste inkopen gedaan en naar Mercado Municipal geweest.Onder de zonnepanelen hangt nu een net met groene bananen (wat ik heel interessant vindt staan). Binnen hangen netten met aardappelen, uien en paprika's. De tanks zijn vol met diesel en water. De reeflijnen zijn naar voren gezet, de bodem van de gasbun is opnieuw gelijmd, het beslag van de ophouder is gepopnageld, de rafels van de vlag zijn genaaid, de bulletalies zijn naar de voetrail verplaatst, het gasfornuis heeft een nieuwe schuif voor het vastzetten, ik kocht pvc-buis bij de drogeria als nieuwe houders voor de hengel en de haak. En voor 2 euro ben ik naar de kapper geweest. We zijn er klaar voor.    
 
 
We houden de rots aan stuurboord, zetten de automaat op 270 en kijken over 20 dagen of we Zuid Amerika zien liggen.

1 opmerking:

  1. We wensen jullie veel succes met de overtocht en een behouden vaart!

    Hartelijke groeten van Greta en Leo.

    BeantwoordenVerwijderen