woensdag 13 december 2017

Trump and others


Note that when the President of the United States is visiting Mar-a-Lago the bridges will be on an hourly schedule. The Southern Boulevard Bridge will remain closed until the motorcade passes. These restrictions also apply to tug and barge traffic. (Waterway Guide 2018)


Hij woont hier met z’n golfterrein in Palm Beach. We blijven hem tegenkomen. Gisteren op de Farmers Market in Stuart heb ik met de vrouw van het kruidenstalletje over hem gesproken, zeer negatief over hem gesproken. Vanmorgen bij het tanken begon de tankman er over. Ik zei: I don’t say a word, I am a guest in this country….But I will, zegt hij, it‘s embarrassing. He has no dignity, he should not be in that office.

Het waren leuke dagen met Milan en Michelle in Stuart. Veel gelachen, veel gegeten en te veel slivowich gedronken. Een leuk stadje, gratis fietsen van de marina, douches, wasmachines, alles in de buurt: een parkje om te tai-chi-en, de WinDixie en de ACE.

We liggen nu in West Palm Beach om James en Laura te zien. We lagen 3 weken naast elkaar in Marsh Harbour (Abacos). Ze wonen hier en laten ons de stad zien.

Vanaf hier is alles groter, de huizen, de boten. Niet meer van een miljoen, maar van tientallen miljoenen. De jachten en huizen. Veel mensen wonen in hoge appartementen gebouwen. Dat is natuurlijk goedkoper, voor een miljoen heb je wel een appartement.

James en Laura pikken ons om 11 uur op. We lunchen in een restaurant met Southern food: Southern Fried Chicken, Chicken Salad, Patato soup. De mashed patatos vallen een beetje zwaar zo vroeg op de dag. Maar dat geeft niet, want we gaan voor een lange rondrit door Palm Beach. De rijkdom is enorm, allemaal PCHooft straten, kastelen van hotels, golfterreinen, guarded communities en huizen als paleizen. De grootste is Mar-a-Lago. James geeft me een golfclub voor een foto bij de ingang van de Trump Golf Club. Ik voel me wat opgelaten, maar het is wat James met al zijn gasten doet. De golfclub is extreem duur, rondom staan honderden hoge palmen, die $ 2000,- per stuk hebben gekost. Volgens James.

Ze wonen zelf in een klein huis met een grote werkplaats erachter. James heeft alle machines voor boren, frezen, slijpen, lassen, draaien, vlakken en zagen. Tientallen buitenboordmotoren, drie boten, twee motorfietsen en drie auto’s staan in het gras bij de schuur. Wat zou ik graag zo’n schuur hebben. Hij laat zijn uitvindingen en verzamelingen zien. Daarna kookt hij garnalen, die we eten met een te lang bewaarde Chardonay.

We horen van James, dat de buurt naast onze ankerplaats de meeste moorden van Amerika heeft. Gaan we morgen toch maar een stukje varen. We willen over 4 dagen in Miami zijn. Lynn komt daar aan boord en dan gaan we nog verder zuidwaarts naar Key West.

Er waait een koude noordwesten wind als we ’s morgens het anker lichten. Auto’s, die 4 keer duurder zijn dan onze boot, wachten in lange rijen als we door de grote bruggen van Palm Beach gaan. Voor de Ocean Avenue Bridge moeten we 20 minuten wachten, pal voor het huis van de President. Er wappert een grote Amerikaanse vlag, maar dat betekent niet dat hij thuis is. We horen dan het goede nieuws, dat Moore de tussentijdse verkiezingen heeft verloren. Trump had gezegd, dat men hem moest kiezen. De rijke Republikeinse vrouwen en de zwarten hebben dat niet gedaan. Daar mag onze vlag voor uit.

Verderop ligt de catamaran van James en Laura. Een Gemini34, te koop. Als ze hem over 2 jaar nog niet verkocht hebben, kopen wij hem. Vliegen we hier naar toe en brengen de winters in de Bahama’s door. De catamaran heeft slaapcabines aan elke kant, gasten zijn dus welkom. Hou ons te vriend. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten