vrijdag 5 juni 2020

Key Largo, Bogart



De Everglades, das pas moeras. Twee dagen varen, 100 km moeras. De nacht ankeren we op Little Shark River. Het was een bloedhete dag, maar we laten onze aankomst-duik achterwege: alligators! Als je in het donker met een lantaarn naar de oever schijnt zie je overal de rode ogen. En terwijl je met je lantaarn in de weer bent wordt je aangevallen door heel veel muggen. Vijandig gebied. Je zou prachtig de rivier op kunnen varen, maar dan moet je wel zo’n pak van de mijnenopruimingsdienst aan tegen de muggen. En nog iets: het heet natuurlijk niet voor niets Little Shark River. Little sharks? 




Het vaste patroon is: overdag heel heet en tegen de avond een onweersbui met wat verfrissende regen. maar dan wordt het soms windstil en weer heet. Geen zuchtje wind. Ik ben toch al wat kortademig en warm de laatste tijd. Ik doe geen oog dicht, een uurtje lezen (Netherland) en even een dutje. Verder gaat het goed met me, wat hoesten en een beetje diaree, maar wat wil je met die hitte. En niks smaakt me nog.




Tussen de Everglades en de Keys een zee, die overal tussen de 1,5 en 2,5 meter diep is. We bereiken de Keys ten zuiden van Key Largo. Herinnering aan die mooie Bogart/Bacall film, dat hotel in de storm. Was het niet een bewerking van een  toneelstuk? Tenessee Williams? Zoeken we op. Kunnen we doen, want we hebben weer verbinding. In het moeras was er no connection.




De protesten tegen de moord op Floyd zijn toegenomen. Terecht,  het is al 60 jaar hetzelfde. De president gooit olie op het vuur en de goede politiemannen knielen voor het publiek. Hartverscheurend. Het is zo’n geweldig klotenland.



Het is niet Tenessee Williams. Het hotel is allang verbouwd. Wel is er  het bootje uit African Queen van Bogart en Hepburn.




In Guatemala hebben ze de eerste tropische storm, Amanda. Dat is de eerste op de Pacific, hier wachten al op Christobal. Zaterdag steekt die noordwaarts de Mexicaanse Golf over. Hier aan de Atlantische kant wordt het dan 20 knopen oostenwind. Niets aan de hand.




Als je Netherlands nog niet gelezen hebt: wel doen. De hoofdfiguur is Hans van den Broek, die wisselend in Londen en New York woont, maar veel Nederlandse herinneringen heeft.




We blijven een dag bij Key Largo om de 50 uur werkzaanheden te doen. Volgende dag naar een plek ten zuiden van Miami. Daar de 20 knopen voorbij laten komen. Dat is het plan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten