zondag 21 juni 2020

Langs Trump naar St Augustine


De covid19 maatregelen In Apalachicola waren ons soms niet duidelijk. We vroegen die dingen aan mensen en als die het ook niet wisten, zeiden we: we gaan wel even naar het politiebureau... en dat werd ons keer op keer sterk afgeraden. Dont go there, you will get in trouble. Stay away from them. Als we al eens een praatje proberen met politieagenten en ik mijn standaard I worked for the policeforce in Rotterdam te berde breng, ontmoeten we alleen maar ijzige blikken, terwijl datzelfde in de Cariben altijd een succes was (hai brother). Nu we dagelijks de beelden zien van het politieoptreden, begrijpen we het beter. Het is geen politie in onze zin, het zijn soldaten in bezet gebied. Serve and protect, my ass.



Of President Biden gaat er structureel iets aan doen, of we krijgen hier een fascistisch land onder Trump. Op 3 nov zullen we het meemaken. We volgen het op de voet. Elke keer overtreft de BunkerBoy zichzelf in domheid, gewetenloosheid of smakeloosheid. En elke keer blijft zijn aanhang op 46%, hoewel het nu lichteliijk daalt.


We vragen ons af hoe het in Nederland leeft. Femke kreeg een paar demonstranten teveel  en wist niet wat te doen, behalve anderen de schuld te geven. Abu kreeg er ook teveel en brak de demonstratie af.  Zoek het verschil.


We ankeren bij Billy Point met uitzicht op de skyline van Miami. Harde wind en regenbuien. De volgende dag motorboten met muziek en jetskis. Er vaart een politiebootje om het scheuren tussen de boten tegen te gaan. Tegen de avond tel ik 64 boten. De duurste van 4 verdiepingen heeft de goedkoopste vlag (BVI). 




Misschien zien ze onze vlag ook wel voor een goedkope aan. Niemand kent hier de Nederlandse vlag. Wel was er eens een drijvende professor, die ons opriep met: Je vous passe a droit. Ik heb in soortgelijk Frans geantwoord. Hij zat er immers dichtbij en we zijn hier niet om de algemene ontwikkeling van de Amerikanen te vergroten.



In kroegen altijd goede zangers, zoals in de bier/wijn bar van Stuart. Een paar Belgische biern en de wijnflessen staan omgekeerd langs de muur. Je steekt een kaartje in een gleuf en tapt jezelf een glas wijn. Vouvray of Macon Villages.

Een tocht over een onstuimige zee, stroom tegen wind. Aan het eind van de dag liggen we in Lake Sylvia, de plek waar we in 2013 voor het eerst in Amerika landden. Er is weinig veranderd,. Hoewel ze overal de villa’s aan het verbouwen zijn. Later hoor ik bij de kapper over een huis, dat voor 1,6 miljoen werd verkocht en toen meteen werd afgebroken. Denk dus niet, dat iedereen hier de hele dag op politiebureaus wordt mishandeld, voordat ze naar de voedselbank gaan. De Southport Raw Bar heeft nog steeds de aanlegplaats voor dinghys waar ook twee manatees huizen. Zelfde WinDixi, zelfde barbershop, alles voor de derde keer. Eerste keer was met Bas en Marieke. We gingen naar die mega secondhand winkel voor bootonderdelen.




Op de radio aanhoudende discussies over discriminatie bij de politie, morgen de begravenis van George Floyd. De bunkerboy roept Law and Order, maar steeds meer mensen verliezen hun vertrouwen in hem.


En in Nederland rijdt iemand met een brandende auto een tankstation binnen. Gelukkig hebben ze daar hier niks over gehoord. Je geneert je dood. Je kan uitleggen, dat het een tukker was, een soort hillbilly.




Een dag door het kanaal met 19 bruggen, die open moeten. Aan het eind van de dag zijn we doodmoe. Toch is het aanvragen van een opening en uitrekenen hoe hard we moeten varen om de volgende opening te halen nou niet zo vermoeiend. Het is wel 37 gtaden en dat is afmattend, je lichaam moet hard werken om te koelen. Ja, dat zal het zijn.




We zijn nu dichtbij Palm Beach, de woonplaats van Trump. Maar hij zal er wel niet zijn.


Over foute beelden gesproken. Relus ter Beek, een vriend uit Coevorden ging politicologie studeren in Amsterdam. Het zal in het tweede jaar zijn, dat de professor (Daudt?) stelt, dat je beelden mag oprichten, maar dat je ze ook kan afbreken. Een paar weken later staat Relus met een aantal medestudenten voor de rechter vanwege het vernielen van het van Heutz monument. Van Heutz kwam ook uit Coevorden. Nog jaren later gaat Relus in Coevorden trouwen. Alle PvdA prominenten aanwezig. Diep in de nacht besluiten ze, zwaar aangeschoten, Relus het van Heutzbeeld , dat voor het gemeentehuis staat cadeau te doen. Maar met een trekkabel en een auto komt het borstbeeld niet van zijn sokkel. Hans begint dan met een autokrik op het ding te slaan. De slagen op het holle bronzen beeld maakt half Coevorden wakker. Ook de politie. De politie geleidt de bruiloftsgasten terug naar de feestzaal en niemand praat er meer over.


Mient Jan Faber was de derde bekende Coevordenaar. Zijn broer Menno was mijn vriend.


Gearriveerd in Vero Beach, de verblijfplaats van onze vriendin Michelle. Morgen gaan we bij haar eten.



Ik was jarig en kreeg alle afleveringebn van Dexter.

Nog even over het virus: het is afgevlakt over het geheel, maar dat komt omdat New York, New Jersey steil naar beneden gaan. De dichtbevolkte staten met internationale vliegvelden werden het eerst getroffen, terwijl de plattelands staten (Republikeins) de dans ontsprongen. Nu is het omgedraaid en gaat het bv hier in Florida sky-high omhoog, door het openen van alles en door de nonchalante houding. Zaterdag de eerste rally van Trump in Tulsa. Maar Trump heeft de oplossing gevonden: niet testen, dan heb je ook geen gevallen.

En dan hoopt hij dat, als we de 200.000 doden hebben bereikt er wat banen zijn bij zin gekomen. Daarmee zou hij dan de verkiezingen winnen. En door Law and Order te roepen tegen de BLM-terroristen. En door alles en iedereen aan te vallen: de WHO, China, de homo’s, het fake-news, anarchisten, Obama en ga maar door.


Politiek in Coevorden en in Florida, het is overal.


Lees eens wat er in 1921 in Tulsa is gebeurd. Je kan het niet geloven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten