vrijdag 18 januari 2019

Isla Rosario revisited


Toch nog een blog, er is hier een telefoonmast. We liggen bij Islas de Rosario, 3 uur varen vanaf Cartegena. We lichten als laatste het anker in de baai bij de Oude Stad, uitgezwaaid door 4 militairen in een zwarte rubberboot. De ochtend besteden we aan water en diesel tanken, bij de Jumbo halen we uien, wortelen, sap en aardappelen. 
We halen ons uitreisdocument (zarpe) bij de agent op de 15e verdieping van een kantoorgebouw. We mogen even op het balkon van de directrice om foto's te maken. 's Avonds eten we ceviche in de oude stad.
Bij Rosario ankeren we weer onder het toeziend oog van de Armada Nacional. De hele nacht flikkert het blauwe zwaailicht van de patrouilleboot door de baai.



Er komt verontrustende informatie uit de San Blas eilanden. Er is een boot onder bedreiging van pistolen beroofd bij de stad Linton. Ze stapten eerst aan boord van een boot en eisten de cocaine en het geld, kennelijk een misverstand. Ze schrokken van de grote zwarte hond aan boord en gingen weg. Een andere boot werd vervolgens beroofd van geld, telefoons en laptops. De zeilers werden geslagen. De politie kent de bende, maar doet niks. We gaan daar dus niet heen.

Sabrina en Tom met de Honey Ryder (uit welke film komt die naam?) hebben SSB contact met de 1e groep en zijn aangesloten op cruisers-netten. We besluiten de rest van de reis in de buurt van de Honey Ryder te blijven. 


Eerst nog een paar eilanden voor de kust van Colombia en daarna een oversteek van 100 mijl naar de San Blas eilanden. Een paar weken gaat iedereen zijn eigen weg in de San Blas en we verzamelen weer bij de ingang van het Panama-kanaal. Tijd voor excursies, bv met de trein naar Panama City.

Als we een lokale simkaart kunnen kopen, zullen we weer een blog versturen. Het is niet te zeggen wanneer. Of misschien een korte golf blog zonder foto’s.


Ander bericht uit San Blas: één van de boten heeft de dinghy niet goed vastgebonden. De dinghy met een 15 pk motor is weggedreven. Ze vragen ons naar er naar uit te kijken. Gisteren werd hij terugbezorgd door de plaatselijke bevolking. Er zijn daar eerlijke en oneerlijke mensen, net als overal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten