zondag 5 juni 2022

De groet oversteek (vervolg 2 Halverwege)

De grote oversteek (vervolg 2 Halverwege)

We ijn halverwege Bermuda Azoren. Afgeloen dagen uitsluitend oed weer gehad, veel zon altijd wind (varierend van 3 tot 6 bf ussen iets hoger dan halve wind en voor de wind, een enkel bui maar e weinig om zoet water te vrzamelen om een keer de was te doen ofzo. Het navigeren op de weerkaarten inplaats van opand- of zee kaarten loont dus we. De afgelegde weg wordt wel wat langer dan recht toe recht aa, maar of echte deprressies en windstilte nou zo leuk ijn.
Vandaag dus halverwegen vna Bermuda naar de Azoren (Horta0. Dat gaan we straks nog even vieren: een feestmaal (zonder verse groenten en vers vlees (want diezijn op) en met een glaasje champagne uit de fles die Rommy voor haar verjaardg gekregen heeft. Overeigens zal de alcoholcomsumptie beperkt blijven tot deze ene keer, want we hebbe afgesproken om tijdens de oversteken geen alcohol te gebruiken.

Het boordritme is al aardig gevormd: 's morgens een ontbijtje door twee bemanningsleden, gevolgd door een ontbijt van GeertJan enkele urenlater wanneer die zn slaap heeft gehad. Dan eventuele reparaties (gescheurde genaker, SSB antenne, stuurautomaat, etc en meestel zeilwissels. dan wat deeg knefen voor het verse brood en gezamelijke lunch.Daarna dut iedereen in voor een power nap of een paar ur bijslapen. Om 16;00 gaat GJ voor t avondeten zorgen ,daarna afwas en zeilwissell voor de nacht.
De nachten zijn mooi; eindelijk kan je de sterrenhemel een bekijken. Ook de melkweg isgoed te zien. Soms zijn de nahtwachten ook wle saai.de hele tijd alleen aan dek en niets te doen en geen ander leven opzee teontdekken. het aantl andere schepen dat we zienzit in de buurt van 1 per dag (waarschijnlijk minder0. Met moi weeris even badderen vanuit een emmer zeewater naaast de mast heel vervrissend. Niet alleen voor mezelf maa ook voor de rest, denk ik....

Laatst hadden we tijdens het avondmaal een langdurig bezoek van een groet dolfijnen rond deboot.. Toch we bijzonder diner met dolfijnen show.
Af ten toe nog een "zeemeeuw" (eigenlijk bestaan er geen zeemeeuwen, maar ik weet niet wat voor zeevogels het dan wel zijn, daarom maar de aanduiding zeemeeuw).
Soms ziee je vliegende vissen uit de golven springen en een stukje vliegen, om 1 of 2 golvenlater weer het water in te duiken. Ik had altijd gedacht dat ze een beetje zweefden op hun vinnen, maar ze vliegen echt door met hun vinnen te fladderen. het haalt natuurlijk niet bij het vliegen vanzeemeeuwen, maar voor vissen vind ik het heel behoorlijk.

Elke dag hebben we twee hengels uit staaan, maar behalve zeewier hebben we nog steeeds niet gevangen. Hrt wordt wel eens tjdvoor vrse vis nu al het verse vleees op is........

Veel meer valt er niet te melden, de zee is nog steeds ontzettend blauw en we gaan de goede knt op. Dus tot een volgendepost maar weer....


Sent from Iridium Mail & Web.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten