woensdag 22 april 2020

Another week in Paradise.


Bij het wandelen kiezen we steeds andere straten, maar zo langzamerhand hebben we ze allemaal gehad. Nog maar een keer over Avenue G. Daar woont Keith, hij schreef toespraken voor Obama en heeft een John Deer tractor gerestaureerd. Maar we zien hem nooit in de tuin en aanbellen lijkt ons te opdringerig. Ik ben lid van een facebook fanclub van Obama, af en toe bekijk ik zo’n toespraak. Altijd indrukwekkend.



In de buurt van het ziekenhuis ziet het zwart van de meeuwen. Een man komt uit een huis en vertelt, dat hij ze elke dag voer geeft, kattebrokjes. Hij gooit wat voer voor de foto. Zijn buurman had geklaagd dat ze zijn auto onderscheten, de meeuwen, maar die buurman zit nu in de gevangenis. De auto staat er nog.



Op een avond een afwisseling: Jeff en Katie komen ons bezoeken. Ze leggen hun motor-kano langszij en bij een Budweiser praten we tot het donker wordt. Katie is van de natuurparken en ze zegt dat we ons niets hoeven aan te trekken van het bordje bij de boardwalk door het moeras. Ze heeft het zelf opgehangen en het was alleen maar om natuurexcursies met grote groepen te weren.







De gouveneur van Florida heeft free-style worstelen tot essentieel verklaard en de gouveneur van Alabama wil de abortus klinieken sluiten, omdat ze medisch niet essentieel zijn. Alsof je een abortus wel een jaartje kan uitstellen. 




Verder heeft de president de demonstraties tegen de maatregelen van Democratische gouverneurs aangemoedigd: fine responsable people (de demonstranten, niet de gouverneurs). Ze zwaaiden met de vlag van de confederatie. Iemand merkte op: opnieuw losers die voor een foute zaak opkomen. Sommige droegen automatische geweren. Ik zag ook een bord met de tekst: Freedom to decide over my own body. Geeft dan toch weer hoop voor de abortus klinieken.


's Avonds  kijken de video’s die John ons geeft. Uitschieter is Capote, over het schrijven van In cold blood. We hebben ook meteen de boeken van Truman Capote gedownload. 




Het aantal besmettingen staat hier nu al vier weken op twee. Bijna iedereen houdt zich aan de regels, alles is dicht en de straten zijn leeg. In de supermarkt lopen wel veel mensen zonder mondkapje (I don’t care. It is not worse than the flu. It’s a free country). En sommige kerken gaan stug door met diensten. Bij de Baptisten kerk aan Mainstreet staat zo’n bord met insteekletters: We are save in the arms of Jesus. Vrijheid van godsdienst weegt het zwaarst heeft gouverneur DeSantis gezegd. Op de achterkant van het bord staat trouwens: God cures all deseases. Voor het geval de voorkant niet helemaal waar is...


Als er twee dagen noordenwind is gaan we de bocht hier oversteken naar St Petersburg en later rustig aan naar de Keys. Overal worden de restricties losgelaten. Volgens de deskundigen is dat te vroeg, want er zijn niet genoeg testen. Dus er is een kans, dat het het weer uit de hand loopt en dat er weer weken te laat ingegrepen wordt. Fauci: It will backfire.




Gelukkig varen we niet in de Bahama’s of bij Belize en Guatemala. Op sommige eilanden mag je niet van je boot af.  Soms wordt je weggestuurd, waarheen mag je zelf weten. in Curacao mag je niet zwemmen. In Islas Mujeres mag je 90 minuten aan land om naar de kleine supermarkt te gaan. Guatemala is nu helemaal een politiestaat met curfews en militaire wegblokkades. Ze hebben bij Fronteras (zij aan zij) de brug schoongeboend met zeep en bleekwater en gisteren hebben ze op de brug staan bidden. Geen van tweeën helpt, maar het lucht wel op, zeggen de deskundigen daar.




Terug van de Piggly gaan we langs bij John. Buiten op de veranda van de galerie vertelt hij verhalen over zijn steenrijke jeugd en zijn tijd als bekende mode designer. We hebben het over Capote en zijn vriendin HarperLee  (To kill a mockingbird). John is verwant aan de familie Harper. Het is maar dat je het weet. We vertrekken met een tas vol grapefruits uit zijn moeders tuin en alle episodes van Kings. Oh, en een zakje baking powder opdat mijn maag de zure grapefruits kan verdragen. Het lijkt op een zakje cocaine, maar hij het etiket van het pak baking powder erbij gestopt. Dat zal de coastguard geruststellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten