vrijdag 8 mei 2020

Ivermectin, Yanmar 3YM30 en de grote heropening.


Pasadena Urgent Care, no virtual exams, no physician assistants, no nurse practitioners, no Dr Wannabees, just real physicians, office visits $100, no waiting, se habla Espagnol. Op een  hoge stoel zit ik in de onderzoekskamer te wachten op dokter Murray. Hij komt binnen, grote kerel, ongeschoren, witte jas. You came for a prostate examination?  Dat is humor, ik mag hem meteen. Nee het is mijn voet, de parasiet is weer binnengedrongen. Hij kijkt ernaar, doet nog bloeddruk en temperatuur en geeft me een recept voor Ivermectin. Dan wil hij de foto’s van onze boot zien. Hij is onder de indruk.




We liepen er langs, een laag gebouwtje tegenover het ziekenhuis. Op de stoep een bord met een lijst van ziektes en narigheden. Anything and everything staat eronder, daarom loop ik naar binnen. Een consult kost hier $100 en je moet wat formulieren invullen. Het recept wordt doorgebeld naar de pharmacy en daar vullen ze eerst ook nog een paar lijsten in. Het valt niet mee om 'Gerard Hoendervanger' te spellen door een mondkapje en een plexiglas scherm.  $100 is niks in het licht van de prijs van een Yanmar motor en het uurtarief van een monteur.


Donderdag gaat de oude motor eruit, dan worden aanhangende onderdelen zoals het spruitstuk en koppeling overgezet op de nieuwe motor Volgende week gaat de nieuwe motor erin en gaan we proefvaren. Verheugend vooruitzicht.



Chris, de dieselmonteur komt langs tijdens mijn middagdutje. De nieuwe motor is er! Wij bewonderen samen het glimmende stukje Japanse techniek. Eerste verschillen die me opvallen: waterpomp, peilstok en andere onderhoudspunten zijn gemakkelijk aan de voorkant te bereiken, fresh waterkoeling, compleet met mounting, keerkoppeling en dashboard. Er hoeft niets overgezet te worden. Takelen, uitlijnen, vastzetten,  aansluiten en varen. Volgende week varen we weer.




Tijdens de werkzaamheden nog een dagje in ons ecologische parkje aan het water. Er is een paviljoen met twee bankjes van glutenvrij recycled plastic. Uitzicht op een strandje waar de Sea Swallow moet gaan nesten. Ze hebben er zelfs lokvogels neergezet, maar we zien alleen maar gewone meeuwen en verbodsbordjes.




De Carib is nog steeds geen oord voor trekkende boten. Veel boten komen nu naar de USA. Belize is heel onvriendelijk (boetes, arrestaties), Mexico doet net alsof ze geen virus hebben en Guatemala laat via mannetjes mondjesmaat boten toe. Maar als je daar ligt, mag je bijna niet van boord. In Curacao moet je twee weken in het Hilton in quarantaine รก $ 250 pp pd. Waarom niet op je eigen boot? Verdient niemand wat aan. Net als de supermarkt, die je boodschappen op de kade zet voot $45.00.


Hier in de US is de grote re-opening begonnen. Stijgende of dalende grafieken, het maakt niet uit. Er moet geld verdiend worden, vinden de Amerikaanse Keldertjes. Kappers, nagelsalons en worstelwedstrijden mogen weer. De president roept op om te demonstreren tegen Democratische gouveneurs (spandoektekst: Arbeit macht frei). Dat  we hier op de 100.000 doden afstevenen is namelijk de schuld van Obama, die geen goed vacin had achtergelaten. Er was wel een Obama plan voor de aanpak van een onvermijdelijke pandemie, maar dat is in de prullebak gegaan. Er was ook een crisis organisatie, maar die is opgeheven. Door Trump.




Na 74 dagen zijn de twee blanke mannen die de zwarte jogger Ahmaud doodschoten toch gearresteerd. Dat zijn hedendaagse lynchpartijen. Dat blijft maar doorgaan.

En toch houden we van Amerika. De kapper hier om de hoek is niet opengegaan, hij vindt het nog te link. Andere kappers hebben maar een paar klanten, klanten vinden het nog te link. Er zijn hier heel veel redelijke sociale mensen. Mensen die veel doen tegen rasisme en armoede. Lees: Amerikanen lopen niet. Over hoe erg het is en hoe hoopvol het is.

Landelijk is de covid-crisis nu puur politiek. De president denkt alleen maar aan zijn herverkiezing. De wetenschappers die helpen de klimaatsverandering te ontkennen, helpen nu het aantal doden te ontkennen. De taskforce van Fauci werd opgeheven, want het gaat nu alleen over heropening. Zei hij. Twee dagen later is de taskforce toch gebleven. Moeilijk te volgen als geregeerd wordt via twitter. De gouveneurs willen beschikken over testen om gestuurd te heropenen. Trump probeert het testen te beperken, geeft alleen maar ongunstige cijfers. En hij wil het CDC reopeningsplan niet vrijgeven, daar wil hij niet verantwoordelijk voor zijn.

Een vrouw van een nagelsalon, die bij iemand thuis nagels deed, is op de weg terug door een alligator gegrepen, in het water getrokken en gedood. 

1 opmerking:

  1. Wij zijn een erkende geldschieter die in 2000 is opgericht. We bedienen meer dan 60 landen met meer dan 200.000 agentschappen over de hele wereld. Solliciteer voor zakelijke of persoonlijke leningen, schuldconsolidatie, woningkrediet, hypotheeklening, projectlening, voor meer informatie Bezoek ons vandaag nog! E-mail: lendingcashhelpdesk@gmail.com
    whatsapp : +91 9108256518

    BeantwoordenVerwijderen