zaterdag 22 februari 2020

Apalachicola


We vinden nog de 2 laatste kogeltjes van de stuurwielautomaat en monteren meteen de binnenring die we in Almere hebben gekocht. En hij doet het weer.



Eric zet er nieuwe accu’s en een nieuwe alternator in en hij doet het weer. Hij vernieuwt nog wat kabels en draagt me op later een extra aardkabel aan te leggen en niet zoveel draden op de accuklem te zetten. Een terminal naast de accu en één draad naar de klem. Maar zijn beste tip is, hoe te starten met een zwakke accu. Hij laat ons iets zien wat ik helemaal niet wist en het is zo voor de hand liggend: de compressie er af halen door de ventielen op de cilinders te openen, dan starten en de ventielen één voor één sluiten.




Ik bel de Sherif en kom een liggeld van $250 overeen. Dat is voor 5 dagen, maar we hebben hier als we zondag vertrekken hier 9 dagen gelegen. Cop en ex-cop weten van niks.

We gaan pas zondag vanwege de koude harde wind (komende nacht is de gevoelstemperatuur -3 °C) en omdat we zaterdag de Dog Parade op de kade willen zien. Verklede honden, verklede baasjes en stalletjes.


Voor een nieuwe hendel van de ankerlier ga ik op zoek naar Jim de Lasser. Hij is ziek, maar TJ (Tom Junior) van de garnalenboot doet Jims werkplaats voor me open en we vinden in de rommel een geschikte stang. TJ maakt me een pin en een handvat en wil er niks voor hebben.




De lamp is met zelftappertjes weer stevig. Kortom alles doet het weer.

Als we het liggeld meerekenen heeft deze stop ons $ 2000 gekost. Nou wilden we de gebruiks-accu’s toch al vervangen en we hebben een extra alternator gekocht. Als we dat alles aftrekken is het $ 1300. 


Tom senior van de shrimp-boat is geweldig, hij brengt Rommy naar de laundry en haalt een fles gedistilleerd water voor de nieuwe accu’s.



Op zaterdag is de Dog Parade, die is elk jaar met Mardi Grass. Op het grasveld naast de steiger zijn 60 stalletjes neergezet met kunst, handwerk, bier en eten. Er speelt een hele goede band, rock-country in Cajunstijl. We lopen rond en praten met tientallen mensen. Als we op de boot gaan zitten komen ze in drommen langs en stellen vragen over onze reis. We have a great time.





Carl, die sherif wil worden is ook in de parade. Ik krijg van hem een T-shirt Carl Whaley for Sherif 2020.




De honden zijn echt grappig. Het thema is surfen. Het kan ze niet schelen, dat ze er belachelijk uitzien met hawai-shirts en roze zonnebrillen, ze genieten van de aandacht en kwispelen. Sommigen honden zijn als haai verkleed met een vin op hun rug, maar dat komt niet echt over. Poedels met een surfer op de rug zijn wel overtuigend. Met de vrouw naast ons bespreken we ondertussen hoe die rampzalige man in het Witte Huis op kan sodemieteren. We zagen gisteren het debat van de democratische kandidaten in Nevada, Bloomsberg was een ramp. Klobuchar en Buttigieg zijn goed, dat vond de vrouw naast ons ook.



Onder de mensen die we spreken zijn Amerikaanse zeilers, die hier in Apalachicola kwamen en nooit meer weg zijn gegaan. Wij kunnen het ons voorstellen.


Maar wij steken morgen van wal en gaan de rivier op, richting New Orleans. Een man die we hier op de steiger spraken heeft een vriend gemaild en die heeft gezorgd voor een plaats in een marina daar.

Sanders wint dik in Nevada. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten