zaterdag 4 januari 2020

Feliz 2020Gelukkig Nieuwjaar. Het raadhuisplein staat vol met tafeltjes, maar de mensen schuilen in de cafés in de aanliggende straten. Het regent, motregen en dan weer harder. Om 11 uur wordt het droog. Bij elk tafeltje is een feestpakket met hoedjes, toeters, chips en een T-shirt. Zwart met gouden letters: Feliz 2020 Isla Mujeres Een bakje met 12 druiven, één voor elke maand eten we bij de klokslagen van middernacht. Die zijn er niet, dus eten we de druiven om 12 uur zomaar op. De band heet Mega Boom, hard, erg hard. Goede ritmesectie, blazers, dansers en een kleine oude dikke kalende man, die zingt met een hoog stemmetje. Hadden ze beter een zangeres kunnen inschakelen. Het podium hangt vol met dure beweegbare spots, die blijven ronddraaien en knipperen, maar de band wordt niet belicht. Dat hadden we met Nicole 10 keer beter gedaan.
De tweede band is ook een oude dikke man met blazers en twee danseressen in hun blote kont. Hij heet El Pulpo, waarschijnlijk omdat hij op twee pianos tegelijk kan spelen. Hij zit op een stellage met toetsenborden om hem heen en wordt af en toe rondgedraaid door een serieus kijkende roady. Muziek was even hard en slecht. Belichting is iets beter. Thijs van Leer kon op meer piano’s spelen. We zijn weggegaan.
Hoewel de muziek niet goed was, was het een leuke ervaring. Vrolijke, vriendelijke mensen (de vrouw van het tafeltje naast ons, maakte voor ons allemaal een bakje met 12 druiven). Niet meer dan 5 politieagenten, een ambulance en een brandweerauto. Het aanvallen van hulpverleners is hier ondenkbaar. Daarentegen worden er wel elke dag bijna 100 mensen vermoord. In heel Mexico dus.


De eigenaar van de watersportzaak in Cancun had een buitenboordmotor in een rek voor de winkel staan. Een mannetje liep telkens langs en draaide de bevestigingsbouten een stukje verder los. Toen tilde hj de motor van het rek en ging er op zijn scooter met de motor tussen zijn benen vandoor. De winkelier wist de naam van de dief te achterhalen en ging naar de politie. Voor 13000 pesos wilden ze de dief wel oppakken en de motor terugbezorgen. Nee, laat dan maar. 


Voetbalberichten: Monterrey met de Nederlandse spits Vincent Janssen (AZ, Spurs) werd dit weekend kampioen. Een wedstrijd in een gevangenis tussen 2 bendes loopt uit de hand. Vijftien doden.Nog geen wind voor Amerika. Het is veranderlijk, telkens een paar dagen uit een andere richting. We hebben een gesettelde SE nodig voor Key West of een gesettelde E voor New Orleans. Maar de notherlies blijven steeds terugkomen. Harde noordenwind met 3 knopen stroom op de kont, dat is geen doen. We beiden onze tijd en als het niet komt gaan we naar de zuidkust van Cuba. Schijnt heel mooi te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten