donderdag 23 juli 2020

Van Beaufort SC naar Beaufort NC


We gaan nog één keer langs de draaibrug van Beaufort SC. Het is de brug waar Forest Gump zogenaamd de Missisippi oversteekt, als hij Amerika heen en weer aan het rennen is. Later passeren we Bubba's huis.


Dan 3 weken in de swamps. Ook af en toe  langs vakantiehuizen met steiger. Duizenden huizen en er waren een stuk of vijf mooie bij, de rest had vooral veel zuilen. Soms zijn ze er één aan het maken: een houten geraamte, spaanplaat er tegen aan, isolatie platen en planken aan de buitenkant, die dan mooi zonnig worden geschilderd. Het lijkt heel wat.


De swamp is wisselend, soms dagenlang eindeloze rietvelden en nergens een huis te zien. Af en toe een klein visbootje, maar verder ben je er alleen. Overnachten in een kreek, doodstil is het dan. Het mooiste stuk is door de bossen, als je dan  ’s nachts in een zijkreek ankert hoor je oerwoud geluiden. Bij het zwemmen opletten voor alligators. De laatste dagen hadden we voornamelijk rechte kanalen. En dan ben je ineens 2 dagen in de Mekong Delta, weggezakte pantserwagens, uitgebrande helicopters en mariniers met zwarte gezichten, die door het riet sluipen. Nee, de soldaten waren er niet, er werd niet geoefend. Wel was er een haven van de mariniers waar je kon ankeren.


Als we een inlet passeren bruist het water en komen de golven van alle kanten. Wind? Stroom? Nee visbootjes die van alle kanten langs je heen knallen. In het turbulente water is het moeilijk sturen. Maar als er geen bordje No Wake staat, geldt het Amerikaanse basisprincipe: Ieder voor zich. Dat noemen ze vrijheid.


Het virus verspreidt zich in Florida, Georgia, Caroliina razendsnel, 70000 gevallen per dag erbij. De president zegt, dat er teveel wordt getest en hij belemmert de wetenschappers hun werk te doen. Sommige gouverneurs willen wel, maar ze krijgen geen spullen. Suddenly one day it is over, zegt Trump. Maar het neerhalen van standbeelden en het verbieden van de confederatie vlag, dat maakt het land kapot. Gelukkig staat het 55% tegen 40%, Biden tegen Trump.. Alleen dreigt de Geniaie Leider de verkiezingsuitslag niet te erkennen. Tresspasers zullen uit het Witte Huis worden verwijderd.

Maar het is ook onbegrijpelijk op de stranden van de genoemde staten grote groepen te zien dansen en feesten. Volle tafels in restaurants, niets wijst erop dat er een virus aan het exploderen is. Alleen 2 Nederlanders met mondkapjes. De duurdere winkelketens hebben een afstands en masker beleid. Wat dan weer geregeld conflicten geeft met It s a free country figuren.

Waar we een paar dagen geleden ankerde lag een zeilboot op zijn kant op het strand, aangespoeld, gestrand. Op de romp was geschreven Trump, 4 more years. Was het nou de bedoeling om aan te geven, dat die wens waarschijnlijk zou stranden? Ik hou het er na lang denken toch maar op, dat de schilders niet al te slim waren. Dat komt voor bij Trump aanhangers. Eerder zagen we een half gezonken motorbootje met het opschrift: SS- Biden. Het was weliswaar geen stoomschip, maar de symboliek was begrijpelijker.


Eind van de swamp tocht is Cape Lookout, 10 nMijl voorbij Beaufort NC. Een groot rond atol; met overal strand. Vlak bij de oceaan en toch rustig water.


Dan varen we terug naar Beaufort NC en ankeren in de Taylor Creek, waar we al 2 keer een aantal weken verbleven. Ik heb 6 keer met de taoistische tai chi klas meegedaan en ken daar wat mensen van. 


Er liggen 2 Nederlandse boten, ook de Pimentao van Angelique en Rene. Gezellig. Onze Schotse vriend Hamish meldt dat zijn vrouw Dorothy een hartoperatie heeft gehad en ook nog  bestraald is voor borstkanker. Niet raadzaam om op bezoek te gaan. Minder gezellig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten