maandag 29 juni 2020

BLM in ST AugustineAl vroeg, als het nog niet zo heet is, zijn we met een Uber naar de supermarkt. Als we de groente-afdeling oplopen horen we Mariska Veres uit de luidsprekers.  Ik hoor: you have got it, yeah baby you have got it.
En zo is het, Rommy heeft al dagen 38 graden en ik ben constant buiten adem. We eten nauwelijks  en zijn nu na het boodschappen doen heel erg moe. Ik slaap heel weinig door de ademnood, alleen rechtop en buiten in de kuip kom ik de nacht door. Vandaag beginnen we allebei droog te hoesten.
Maar in de wind en in de schaduw zitten we lekker te lezen en Amerikaans nieuws te kijken. We hebben proviand voor 5 dagen en liggen aan een mooring met uitzicht op St Augustine.
Laten testen?  De drive-through testposten zijn door Trump opgeheven en voor een non-resident is het een lange en dure weg een test te krijgen. We kijken het aan. De counties hebben nu zelf drive-through posten: wachttijd 6 uur en we hebben niet eens een auto. Tussen de auto’s meelopen? 6 uur? Ik ben eens een keer bij een pharmacy met de autorij meegelopen, dat was gevaarlijk en heet.
De volgende dag heeft ze 38,8. We beginnen ons zorgen te maken. En een dag later gewoon 36, 4. We blijven er op letten, koortsvrij is belangrijk.

En ook de volgende dag 37. Het gaat de goede kant op.
De Uberchauffeur terug had een grootmoeder, die 30 jaar op een  zeilboot leefde. Een 62 voeter. Ze was fotomodel en was één keer centerfold in Playboy, daar kon ze het jacht van kopen. Ze is overleden, de chauffeur heeft de boot geerfd, maar hij is geen bootmens. De 62-voeter staat nu te koop in Fort Lauderdale.
We berichten toch maar onze onze gezondheid op de familie app. Nu worden we dagelijks gevolgd. Ook via FB hebben vrienden er weet van. Een vriend van Ken uit Canada woont hier en die vriend wil alles voor ons doen. Net zo als een vriend van Sabrina uit Kansas. Woont ook hier en zit aan de telefoon. Dat alles maakt een heel verschil. We kennen Ken en Sabrina van de Colombia- Panama-Honduras rally.
Gisteren zijn er in Florida 45000 gevallen bijgekomen. Alleen Trump en Pence zien dat anders, er wordt teveel getest zeggen die. Gelukkig staan ze in alle Swing States met meer dan 10% achter.
Het 's nachts buiten slapen heeft een aantal genoegens. Natuurlijk de frisse lucht, daar gaat het om. Maar de geweldigde sterren hemel en het geluid van de dolfjnen zijn ook genoegens. En hier hoor je ineens zwaar getoeter van goederenlocomotieven dichterbij komen. Na 10 minuten is het erg hard en met het gedreun van goederen wagons. Het getoeter verdwijnt en het gedreun van de trein neemt toe. Wel 20 minuten. Ondertiussen zijn de locomotieven in het volgende stadje aan het toeteren. Dan neemt ineens het gedreun af.  Dat gebeurd 4  ä 5 keer per nacht, soms van 2 kanten tegelijk. Het gaat door tot aan Miami. En er is vuurwerk. Tenminste als je vuurfonteinen in de lucht ziet, anders zijn het schietpartijen. Een Amerikaan hoort zo het verschil.


Morgen rustig een stukje naar het Noorden. 
Nog even foto’s genomen bij het oude monument voor de soldaten van de Confderatie, het is met een hek afgezet en iedereen is verontwaardihgd dat een zwarte kerk gevraagd heeft het monument weg te halen. Traditie, geschiedenis, geen woord over de slavernij. Een beetje de Zwarte Piet discussie, alleend is dit natuurlijk ernstiger. Heritage, my ass.De tekst van Venus ging een beetje anders: Godness on a mountaintop, she has got it, yaey she has got it. Maar evenzogoed vervulde het mij met trots.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten