zondag 30 september 2018

Werken, eten, werken.Rawle is met een paar andere mannen een dekzeil rond een boot aan het hangen. So, you are hanging around, zeg ik. Ze kijken me onbegrijpend aan. Around – the boat -- the tarp  - it’s a joke.... Trinidad  heeft nog een hele weg te gaan voor ze mijn humor snappen. En Wim zou nog wel een paar landen weten...

Het verven is gedaan en het ziet er schitterend uit. Kosten: $us 1500 en 16 dagen werk met z’n tweeen. Ook nog veel andere dingen gedaan: verse olie, funderingsbout motor, plaat met spuigaten voor opening spiegel, scepterpaal lassen, ketting stripper, palletje in de schootlier, codec-pack voor de series van Lex, stuurwiel-bekleding en andere kleine dingen.


Alsof we voor een gastroscopie gingen, mochten we van te voren niks eten. Maar het eerste food stalletje, dat we aandeden was naast de ingang van PowerBoats: brood met kip en paksoi. Met 1 Engelse, 5 Amerikanen (Texas, Florida, California) en 2 Zwitsers doen we de Tast Trinidad Tour met Jesse James. Even buiten Chaguarama, in Point Cumana stoppen we alweer voor doubles: 2 pannenkoekjes met een bonensaus ertussen. 


Point Cumana is trouwens bekend van de song van de Andrew Sisters: Rum and Coca Cola. Chaguarama was vroeger een grote Amerikaanse marine basis. De vrouwen van Cumana Point werkten voor the yankee dollar. Als ik zeg Rum and Coca Cola zegt niemand dat iets, maar working for the yankee dollar kent iedereen. Hoop ik. Google Andrew Sisters en luister naar de Trinidad calypso.


En daarna stopt Jesse elke 10 minuten bij een food stalletje: gebakken kip, zoute vis, BBQ-kip, roti’s, gefrituurde kip, viskoekjes, fritters, cow-heel soup, minibananen, grapefruit, kokosfingers, kokostaart, kaastaart, meloen, mangosaus, gebakken pie, gefrituurde pie, tomatensaus, rijst, bonen, zure plums, Braziliaanse noten, gebakken rijst, tamarindeballen, kokosballen, dumplings, soursap, sorelsap, pindamelk, varkenspootjes, gebakken pork, BBQ-pork.......
We eten bijna alles wat typisch is voor Trinidad. De Indiase keuken proef je in alles. Een geweldige ervaring. Ondertussen vertelt Jesse over de geschiedenis, de economie, de gewoonten van Trinidad. En over het eten. Moe en oververzadigd kwamen we thuis.
We zetten het onderwaterschip in de antifouling, vervangen de plastic strips aan het plafond door teakhouten strips. Teak is hier zo goedkoop. Kan je niet laten liggen. We gaan later ook nog de ramen vernieuwen en het halletje schilderen. De motor heeft gedraaid, de apparatuur is in orde. Morgen, maandag gaat de tent er af en dinsdag gaan we te water. Afgezien van 2 tochtjes door de Amsterdamse grachten zijn we al 4 maanden niet op het water geweest.
De tropische stormen Kir en Lesly met veel golven komen voorbij. Eerst maar even wennen aan het water aan een mooring en dan de oversteek naar Grenada plannen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten