vrijdag 20 mei 2022

Tweede helft van de tocht naar Bermuda

Tweede helft van de tocht naar Bermuda

We hebben kennelijk allemaal nog niet genoeg bijgeslapen; er is geen opgewekte stemming aan boord. Komt nog bij dat er niet veel wind stond en dus hebben we ongeveer de gehele dag op de motor gevaren. Mede daardoor ontdekken we weer veel water in de bilge onder de motor. Nadat we dit weer opgeruimd hadden op onderzoek uit:de schroefas-afdichting lekt bij draaiende motor. Tzt als de omstandigheden wat beter zijn: nader onderzoek en hopelijk een remedie....

Op zee is weinig leven te zien: Portugese Oorlogsschepen zijn er in wisselende hoeveelheden. Het is een kwallen soort met hele lange tentakels en die voor de mens ook heel vervelend zijn bij aanraking. Het grappige aan die beesten is dat ze zich soms opblazen met lucht en dus aan de oppervlakte aan drijven en daarbi een soort rugvin opzetten als zeil! Slimme beesten dus die zeilen als transport manier gebruiken.
Verder zie je soms vliegende vissen. Ze zweven niet alleen een beetje boven water maar vliegen echt met hun borstvinnen. Soms zie je ze twee golven overbruggen. De ene keer zijn het eenlingen de andere keer zijn het hele groepen die samenvliegen. Dat doen ze waarschijnlijk als ze achterna gezeten worden door jachtvissen.
Die vissen proberen wij te vangen met een hengel met kunstaas. Maar of de vliegende vissen de jachtvissen hebben weggelokt?? We hebben er nog geen kunnen vangen. Allen maar wier en dat lusten we niet.

Na de eerste dag ook geen dolfijnen meer gezien.
Af en toe een vogel: een enkele Longtail; een soort meeuw met 4 zwarte vlekken op zn rug en vleugels, maar meest opvallend een hele lange sliert aan zn staart. Ik heb ergens gelezendat als je Longtails ziet je Bermuda nadert....
Ook heb ik een zwarte meeuw achtige gezien die wel wat leek op een kraai. En af en toe komt er een klein vogeltje langs vliegen dat lijkt op een zwaluw; in iedergeval met een gevorkte zwaluwstaart.
Verder is de zee vooral leeg: ongeveer 1x per dag een vrachtschip en dat was het wel. Door het mooie weer is de zee wel mooi blauw met afhankelijk van de windsnelheid af en toe een witte kruinen. Daar worden we wel weer vrolijk van.... :-)

Toen de wind weer afgenomen was en het er naar uitzag dat we Bermuda dan 's nachts tussen zeterdag en zondag aan zouden moeten lopen hebben we in plaats van de motor de kotterok bijgezet. Gaf net dat zetje meer dat we nodig hadden. Tot nu toe hebben we uitsluitend over BB gevaren met windrichtingen tussen aan de wind en voor de wind. Het is (zeker overdag) lekker warm , maar niet te warm en zeker 's nachts erg vochtig en benauwd.

Nu is het zaterdag 07:30 nog ca 40 nautische mijl te gaan tot de aanloop van Bermuda. Naar verwachting komen we daar dus vanmiddag aan. Rommy is er eerder geweest maar Geert Jan en ik zijn erg benieuwd wat we daar aantreffen en hoe het er uit zal zien.

Groeten vanaf de Annalena en tot volgende post...


Sent from Iridium Mail & Web.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten